loader image

Ζύμη Ατσμά

Κατηγορία: Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Ζύμη Ατσμά

Η πιο μαλακή και αφράτη ζύμη, που θα σκεπάσει τέλεια τα λουκανικοπιτάκια και τα τυροπιτάκια σας, αλλά και πολλές άλλες γεύσεις (γλυκές & αλμυρές)!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Η πιο μαλακή και αφράτη ζύμη, που θα σκεπάσει τέλεια τα λουκανικοπιτάκια και τα τυροπιτάκια σας, αλλά και πολλές άλλες γεύσεις (γλυκές & αλμυρές)!

Yields1 Serving
Υλικά:
 500 - 600 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 300 ml γάλα χλιαρό
 150 ml σπορέλαιο
 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
 ½ κ.σ αλάτι
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (εναλλακτικά, 25 g φρέσκια μαγιά)
 1 αυγό (το ασπράδι για τη ζύμη, τον κρόκο για επάλειψη)
Εκτέλεση:
1

Διαλύουμε σε μπολ τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη (και αφήνουμε ένα 10λεπτο να ενεργοποιηθεί).

2

Προσθέτουμε το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.

3

Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά (προκύπτει μια μαλακή ζύμη).

4

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.

5

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα και τα γεμίζουμε με τυρί ή με λουκάνικο.

6

Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά περίπου (ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα).

8

Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα (και μετά να πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα).

Είναι μια ιδιαίτερη , πολύ αφράτη και μαλακή ζύμη που διατηρείται έτσι για αρκετές μέρες.

Ingredients

Υλικά:
 500 - 600 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 300 ml γάλα χλιαρό
 150 ml σπορέλαιο
 1,5 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
 ½ κ.σ αλάτι
 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (εναλλακτικά, 25 g φρέσκια μαγιά)
 1 αυγό (το ασπράδι για τη ζύμη, τον κρόκο για επάλειψη)

Directions

Εκτέλεση:
1

Διαλύουμε σε μπολ τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη (και αφήνουμε ένα 10λεπτο να ενεργοποιηθεί).

2

Προσθέτουμε το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.

3

Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά (προκύπτει μια μαλακή ζύμη).

4

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.

5

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα και τα γεμίζουμε με τυρί ή με λουκάνικο.

6

Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά περίπου (ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα).

8

Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα (και μετά να πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα).

Είναι μια ιδιαίτερη , πολύ αφράτη και μαλακή ζύμη που διατηρείται έτσι για αρκετές μέρες.

Ζύμη Ατσμά

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!