Η πιο μαλακή και αφράτη ζύμη, που θα σκεπάσει τέλεια τα λουκανικοπιτάκια και τα τυροπιτάκια σας, αλλά και πολλές άλλες γεύσεις (γλυκές & αλμυρές)!
Διαλύουμε σε μπολ τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη (και αφήνουμε ένα 10λεπτο να ενεργοποιηθεί).
Προσθέτουμε το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά (προκύπτει μια μαλακή ζύμη).
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα και τα γεμίζουμε με τυρί ή με λουκάνικο.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά περίπου (ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα).
Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα (και μετά να πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα).
Είναι μια ιδιαίτερη , πολύ αφράτη και μαλακή ζύμη που διατηρείται έτσι για αρκετές μέρες.
Ingredients
Directions
Διαλύουμε σε μπολ τη μαγιά σε χλιαρό γάλα μαζί με τη ζάχαρη (και αφήνουμε ένα 10λεπτο να ενεργοποιηθεί).
Προσθέτουμε το λάδι και το ασπράδι και ανακατεύουμε καλά.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά (προκύπτει μια μαλακή ζύμη).
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει για 1 ώρα.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης, τα ανοίγουμε σε στρόγγυλο σχήμα και τα γεμίζουμε με τυρί ή με λουκάνικο.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με τον κρόκο που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο ή σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά περίπου (ή μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα).
Μπορούμε επίσης να γεμίσουμε με σοκολάτα ή μαρμελάδα (και μετά να πασπαλίσουμε με άχνη και κανέλα).
Είναι μια ιδιαίτερη , πολύ αφράτη και μαλακή ζύμη που διατηρείται έτσι για αρκετές μέρες.