Μια παραλλαγή της Χριστίνας Τσετινέ στη συνταγή για κουραμπιέδες, την οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτά τα υπέροχα μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα.
Δουλεύουμε αρχικά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, τη βανίλια, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι.
Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σε κάθε βαθούλωμα βάζουμε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα ή την πραλίνα φουντουκιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C στον αέρα για 15 - 20 λεπτά.
Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη γύρω από το σημείο με τη μαρμελάδα.
Είναι πολύ νόστιμα μπισκοτάκια ιδανικά για να συνοδέψουν τον καφέ ή το τσάι σας!
Ingredients
Directions
Δουλεύουμε αρχικά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, τη βανίλια, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι.
Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σε κάθε βαθούλωμα βάζουμε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα ή την πραλίνα φουντουκιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C στον αέρα για 15 - 20 λεπτά.
Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη γύρω από το σημείο με τη μαρμελάδα.
Είναι πολύ νόστιμα μπισκοτάκια ιδανικά για να συνοδέψουν τον καφέ ή το τσάι σας!