loader image

Μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα

Μια παραλλαγή της Χριστίνας Τσετινέ στη συνταγή για κουραμπιέδες, την οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτά τα υπέροχα μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Μια παραλλαγή της Χριστίνας Τσετινέ στη συνταγή για κουραμπιέδες, την οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτά τα υπέροχα μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα.

Yields1 Serving
Υλικά:
 400-500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι baking powder
 250 g μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
 120 g ζάχαρη
 150 - 200 g φουντούκια χοντροκομμένα
 1 βανίλια
 μαρμελάδα της αρεσκείας μας(ταιριάζει πολύ η μαρμελάδα βερίκοκο και σύκο) ή πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε αρχικά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, τη βανίλια, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.

3

Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι.

4

Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

5

Σε κάθε βαθούλωμα βάζουμε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα ή την πραλίνα φουντουκιού.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C στον αέρα για 15 - 20 λεπτά.

7

Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη γύρω από το σημείο με τη μαρμελάδα.

Είναι πολύ νόστιμα μπισκοτάκια ιδανικά για να συνοδέψουν τον καφέ ή το τσάι σας!

Ingredients

Υλικά:
 400-500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι baking powder
 250 g μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
 120 g ζάχαρη
 150 - 200 g φουντούκια χοντροκομμένα
 1 βανίλια
 μαρμελάδα της αρεσκείας μας(ταιριάζει πολύ η μαρμελάδα βερίκοκο και σύκο) ή πραλίνα φουντουκιού

Directions

Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε αρχικά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, τη βανίλια, το baking και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.

3

Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι.

4

Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και τοποθετούμε πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

5

Σε κάθε βαθούλωμα βάζουμε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα ή την πραλίνα φουντουκιού.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170o C στον αέρα για 15 - 20 λεπτά.

7

Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη γύρω από το σημείο με τη μαρμελάδα.

Είναι πολύ νόστιμα μπισκοτάκια ιδανικά για να συνοδέψουν τον καφέ ή το τσάι σας!

Μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!