loader image

Αφράτα μίνι τσουρεκάκια

Κατηγορία: Εορταστικά

Αρχική   /    Recipes   /    Αφράτα μίνι τσουρεκάκια

Θέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Θέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Yλικά :
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 κρόκοι
 250 ml χλιαρό γάλα
 60 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
 150 γρ. ζάχαρη
 5 γρ. ξηρή μαγιά
 Χτυπημένο αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χλιαρό γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

2

Ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά μας στον κάδο του μίξερ (ή σε άλλο μπολ) όπου έχουμε τοποθετήσει το αλεύρι.

3

Ζυμώνουμε με γάντζο ( ή με τα χέρια μας) μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

4

Προσθέτουμε και το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτα (ή 10 αν το κάνουμε χωρίς μίξερ).

5

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ,βάζουμε μέσα τη ζύμη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου (ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).

6

Ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει ο αέρας, κόβουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια ίδιου μεγέθους και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

7

Κάθε μπάλα την κάνουμε σχοινί 20 πόντων περίπου και με 3 σχοινιά πλάθουμε πλεξούδες.

8

Τις μεταφέρουμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε λαμαρίνα και τις αφήνουν να ξεκουραστούν άλλα 30 λεπτά.

9

Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό ,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για περίπου 15 λεπτά(αν ψήνει πολύ δυνατά ο φούρνος σας μπορεί να χρειαστεί και λιγότερη ώρα).

Ingredients

Yλικά :
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 κρόκοι
 250 ml χλιαρό γάλα
 60 γρ. μαλακωμένο βούτυρο
 150 γρ. ζάχαρη
 5 γρ. ξηρή μαγιά
 Χτυπημένο αυγό για επάλειψη

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το χλιαρό γάλα, τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη μαγιά.

2

Ανακατεύουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά μας στον κάδο του μίξερ (ή σε άλλο μπολ) όπου έχουμε τοποθετήσει το αλεύρι.

3

Ζυμώνουμε με γάντζο ( ή με τα χέρια μας) μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.

4

Προσθέτουμε και το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 5 λεπτα (ή 10 αν το κάνουμε χωρίς μίξερ).

5

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ,βάζουμε μέσα τη ζύμη, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για μία ώρα περίπου (ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).

6

Ζυμώνουμε ελαφρά για να βγει ο αέρας, κόβουμε τη ζύμη σε 24 μπαλάκια ίδιου μεγέθους και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά.

7

Κάθε μπάλα την κάνουμε σχοινί 20 πόντων περίπου και με 3 σχοινιά πλάθουμε πλεξούδες.

8

Τις μεταφέρουμε σε λαδόκολλα που έχουμε βάλει σε λαμαρίνα και τις αφήνουν να ξεκουραστούν άλλα 30 λεπτά.

9

Τα περνάμε με το χτυπημένο αυγό ,τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη ή με φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 για περίπου 15 λεπτά(αν ψήνει πολύ δυνατά ο φούρνος σας μπορεί να χρειαστεί και λιγότερη ώρα).

Αφράτα μίνι τσουρεκάκια

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!