Ανοιχτή μεσογειακή πίτα με φρέσκα υλικά και τραγανή ζύμη! Φτιάξε εύκολα και γρήγορα την δική σου με αυτή την αυθεντική συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη (περίπου 10 λεπτά στο χέρι ή 5 λεπτά στον γάντζο του μίξερ).
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις διπλασιαστεί λαδώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα( εγώ χρησιμοποίησα ταρτιέρα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό).
Βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και τα απλώνουμε πάνω από την στρωμένη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 Βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (θα το καταλάβετε από το χρώμα που θα έχει πάρει ότι είναι έτοιμη).
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη.
Τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική ζύμη (περίπου 10 λεπτά στο χέρι ή 5 λεπτά στον γάντζο του μίξερ).
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις διπλασιαστεί λαδώνουμε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε και με τα χέρια μας απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα( εγώ χρησιμοποίησα ταρτιέρα και το αποτέλεσμα ήταν πολύ εντυπωσιακό).
Βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για την επιφάνεια σε ένα μπολ, τα αλατίζουμε ,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και τα απλώνουμε πάνω από την στρωμένη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 Βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (θα το καταλάβετε από το χρώμα που θα έχει πάρει ότι είναι έτοιμη).