Τα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ,ρίχνουμε και το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξύσματα και τη βανιλίνη και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σχηματίζουμε με μικρά κομμάτια ζύμης τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα επιθυμούμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε μεγάλο ταψί.
Ανακατεύουμε καλά το κρόκο με το χυμό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15-20 λεπτά (θέλουμε να είναι χρυσή η επιφάνειά τους).
Διατηρούνται για πολλές μέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Ingredients
Directions
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν στο μείγμα ,ρίχνουμε και το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξύσματα και τη βανιλίνη και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη μας.
Βάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε λίγο ακόμη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Σχηματίζουμε με μικρά κομμάτια ζύμης τα κουλουράκια μας σε όποιο σχήμα επιθυμούμε και τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε μεγάλο ταψί.
Ανακατεύουμε καλά το κρόκο με το χυμό και αλείφουμε την επιφάνειά τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15-20 λεπτά (θέλουμε να είναι χρυσή η επιφάνειά τους).
Διατηρούνται για πολλές μέρες σε αεροστεγές δοχείο.