Ανοιξιάτικα rolls με φρούτα του δάσους από την Χριστίνα Τετσινέ. Ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο. Η γλυκιά γεύση τους θα σας συναρπάσει.🍓
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία ,μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία τους μέχρι να γίνει χλιαρή ,τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά , το αλάτι και το ξύσμα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική και λεία ζύμη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και ανοίγουμε 2 μεγάλα ορθογώνια ρολά.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους βούτυρο, καστανή ζάχαρη και τα φρούτα του δάσους.
Ρολάρουμε από την μεγαλύτερη πλευρά και κόβουμε ρολάκια ίδιου μεγέθους με μεγάλο μαχαίρι.
Βάζουμε στο ταψάκι ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε άλλα 45 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ingredients
Directions
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία ,μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία τους μέχρι να γίνει χλιαρή ,τοποθετούμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10 λεπτά.
Στο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά , το αλάτι και το ξύσμα και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ελαστική και λεία ζύμη.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα σε ζεστό μέρος.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και ανοίγουμε 2 μεγάλα ορθογώνια ρολά.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά τους βούτυρο, καστανή ζάχαρη και τα φρούτα του δάσους.
Ρολάρουμε από την μεγαλύτερη πλευρά και κόβουμε ρολάκια ίδιου μεγέθους με μεγάλο μαχαίρι.
Βάζουμε στο ταψάκι ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε άλλα 45 λεπτά να ξεκουραστούν.