loader image

Κριτσίνια κολοκύθας

Κατηγορία: Αρτοποιήματα

Αρχική   /    Recipes   /    Κριτσίνια κολοκύθας

Κριτσίνια κολοκύθας από την Χριστίνα Τετσινέ. Ένα νόστιμο και τραγανό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.🎃
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Κριτσίνια κολοκύθας από την Χριστίνα Τετσινέ. Ένα νόστιμο και τραγανό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.🎃

Yields1 Serving
Υλικά:
 350-400 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ φακελάκι baking powder
 120 ml λευκό ξηρό κρασί ,αρετσίνωτο
 120 ml ηλιέλαιο
 75 γρ. μαργαρίνη soft
 25 γρ. άχνη
 60 γρ.πουρέ κολοκύθας (μπορείτε να πάρετε έτοιμη βρασμένη κολοκύθα και να την περάσετε από το multi για να γίνει πουρές και την υπόλοιπη να την αξιοποιήσετε σε κάποια βελουτέ ή να κάνετε ανάμεικτο πουρέ πατάτας-κολοκύθας)
 Αλάτι ,πάπρικα γλυκιά (ή αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση καπνιστή)
 Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και κολοκυθόσπορους
Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ(ή στο μπολ της κουζινομηχανής ) και είτε με το χέρι είτε με τον γάντζο τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη.

2

Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο.

3

Χωρίζουμε σε κομματάκια ίδιου βάρους (καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη ζυγαριά για να έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα)και είτε τα πλάθουμε σε κορδόνι είτε τους δίνουμε κυκλικό σχήμα (αν επιθυμούμε να κάνουμε και αλμυρά κουλουράκια μαζί με τα κριτσίνια)

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 8-10 λεπτά .

Ingredients

Υλικά:
 350-400 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ φακελάκι baking powder
 120 ml λευκό ξηρό κρασί ,αρετσίνωτο
 120 ml ηλιέλαιο
 75 γρ. μαργαρίνη soft
 25 γρ. άχνη
 60 γρ.πουρέ κολοκύθας (μπορείτε να πάρετε έτοιμη βρασμένη κολοκύθα και να την περάσετε από το multi για να γίνει πουρές και την υπόλοιπη να την αξιοποιήσετε σε κάποια βελουτέ ή να κάνετε ανάμεικτο πουρέ πατάτας-κολοκύθας)
 Αλάτι ,πάπρικα γλυκιά (ή αν προτιμάτε πιο έντονη γεύση καπνιστή)
 Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και κολοκυθόσπορους

Directions

Εκτέλεση:
1

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ(ή στο μπολ της κουζινομηχανής ) και είτε με το χέρι είτε με τον γάντζο τα ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία ζύμη.

2

Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο.

3

Χωρίζουμε σε κομματάκια ίδιου βάρους (καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη ζυγαριά για να έχετε ομοιόμορφο αποτέλεσμα)και είτε τα πλάθουμε σε κορδόνι είτε τους δίνουμε κυκλικό σχήμα (αν επιθυμούμε να κάνουμε και αλμυρά κουλουράκια μαζί με τα κριτσίνια)

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 8-10 λεπτά .

Κριτσίνια κολοκύθας

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!