loader image

Τούρτα ΚΟΚ

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Τούρτα ΚΟΚ

Το γνωστό σε όλους κοκ, είναι μια σίγουρη επιλογή γλυκού είτε για να την απολαύσετε σπίτι ή και για επίσκεψη. Όμως - καμιά φορά - ένα μόνο κοκάκι δε φτάνει να καλύψει τη λιγούρα μας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Το γνωστό σε όλους κοκ, είναι μια σίγουρη επιλογή γλυκού είτε για να την απολαύσετε σπίτι ή και για επίσκεψη. Όμως - καμιά φορά - ένα μόνο κοκάκι δε φτάνει να καλύψει τη λιγούρα μας!

Yields1 Serving
Υλικά για το παντεσπάνι:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής κοσκινισμένο (1 φλιτζάνα)
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 200 γ ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
 30 ml νερό (2 κουταλιές της σούπας)
 15 ml γάλα ( 1 κουταλιά της σούπας)
 3 κ.γ baking powder
 2 βανιλίνες
Υλικά για την κρέμα:
 1 l γάλα πλήρες
 1 αυγό
 200 g ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
 60 g βούτυρο
 60 g corn flour
 45 g αλεύρι
Υλικά για το γλάσο:
 250 g κουβερτούρα σε κομμάτια
 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

2

Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.

3

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

4

Ταψί 28 εκ στρώνουμε λαδόκολλα φροντίζοντας να προεξέχει (για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα).

5

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180o C για 20- 25 λεπτά(μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα).

6

Όσο ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα.

7

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας.

8

Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και με σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.

9

Μόλις γίνει η κρέμα την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της.

10

Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το αφήνουμε στην άκρη για 30 - 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

11

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο με μεμβράνη πάλι να εφάπτεται στην κρέμα.

12

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο.

13

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

14

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα.

15

Περιμένουμε ένα λεπτό και με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

16

Αφήνουμε γύρω στα 30- 35 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

17

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.

18

Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο και το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ να σταθεί.

19

Ξεφορμάρουμε τραβώντας προσεκτικά τη λαδόκολλα που προεξέχει.

Είναι εξαιρετικά ανάλαφρο και νόστιμο γλυκό.
Χρειάζεται να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ingredients

Υλικά για το παντεσπάνι:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής κοσκινισμένο (1 φλιτζάνα)
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 200 γ ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
 30 ml νερό (2 κουταλιές της σούπας)
 15 ml γάλα ( 1 κουταλιά της σούπας)
 3 κ.γ baking powder
 2 βανιλίνες
Υλικά για την κρέμα:
 1 l γάλα πλήρες
 1 αυγό
 200 g ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
 60 g βούτυρο
 60 g corn flour
 45 g αλεύρι
Υλικά για το γλάσο:
 250 g κουβερτούρα σε κομμάτια
 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

Directions

Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

2

Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.

3

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

4

Ταψί 28 εκ στρώνουμε λαδόκολλα φροντίζοντας να προεξέχει (για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα).

5

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180o C για 20- 25 λεπτά(μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα).

6

Όσο ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα.

7

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας.

8

Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και με σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.

9

Μόλις γίνει η κρέμα την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της.

10

Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το αφήνουμε στην άκρη για 30 - 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει.

11

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο με μεμβράνη πάλι να εφάπτεται στην κρέμα.

12

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο.

13

Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.

14

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα.

15

Περιμένουμε ένα λεπτό και με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

16

Αφήνουμε γύρω στα 30- 35 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

17

Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.

18

Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο και το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ να σταθεί.

19

Ξεφορμάρουμε τραβώντας προσεκτικά τη λαδόκολλα που προεξέχει.

Είναι εξαιρετικά ανάλαφρο και νόστιμο γλυκό.
Χρειάζεται να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τούρτα ΚΟΚ

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!