loader image

Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανου

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανου

Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανου και γλάσο λευκής σοκολάτας 🤤 Δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανου και γλάσο λευκής σοκολάτας 🤤 Δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Yields1 Serving
Υλικά:
 450-500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 125 g γάλα πλήρες
 30 g μαγιά νωπή
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 150 g ζάχαρη
 1 κ.γ μαχλέπι
 1 κ.γ κακουλέ (ή μαστίχα σε σκόνη)
 λίγο αλάτι
 120 g βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει)
 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο γάλα για την επάλειψη
 200 g λευκή κουβερτούρα
 100 ml κρέμα γάλακτος
 1 βαζάκι κρέμα κάστανου
Εκτέλεση:
1

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό.

2

Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα του τη μαγιά(την οποία διαλύουμε με το χέρι) , λίγη ζάχαρη και περίπου το μισό αλεύρι.

3

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν πηκτό χυλό.

4

Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ο χυλός.

5

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 αυγά.

6

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 6- 8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά.

7

Προσθέτουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και το χυλό της μαγιάς και συνεχίζουμε το χτύπημα.

8

Σταματάμε το μίξερ και αντικαθιστούμε το σύρμα με τον γάντζο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι.

9

Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 10 λεπτά.

10

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως από τη ζύμη.

11

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ,το κλείνουμε με μεμβράνη, το σκεπάζουμε με κουβέρτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 3 ώρες (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).

12

Μετά, ζυμώνουμε για 1 λεπτό με τα χέρια και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη.

13

Τα κάνουμε μπαστουνάκια, τα ανοίγουμε ελαφρώς να γίνουν πιο πλατιά και τα γεμίζουμε στη μέση με την κρέμα κάστανου.

14

Κλείνουμε καλά τις άκρες, για να μη φύγει η γέμιση, και ρολάρουμε για να πάρει πάλι σχήμα μπαστουνιού.

15

Σχηματίζουμε με τα 3 μπαστούνια μια πλεξίδα.

16

Βάζουμε το τσουρέκι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για 45 - 60 λεπτά.

17

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C στις αντιστάσεις.

18

Αλείφουμε το τσουρέκι με τον χτυπημένο κρόκο.

19

Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.

20

Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.

21

Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομματάκια την λευκή κουβερτούρα.

22

Ζεσταίνουμε 100 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.

23

Περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει πλήρως.

24

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.

25

Περιχύνουμε το τσουρέκι με το γλάσο σοκολάτας .

Ingredients

Υλικά:
 450-500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 125 g γάλα πλήρες
 30 g μαγιά νωπή
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 150 g ζάχαρη
 1 κ.γ μαχλέπι
 1 κ.γ κακουλέ (ή μαστίχα σε σκόνη)
 λίγο αλάτι
 120 g βούτυρο λιωμένο (προσοχή να μην κάψει)
 1 κρόκος χτυπημένος με λίγο γάλα για την επάλειψη
 200 g λευκή κουβερτούρα
 100 ml κρέμα γάλακτος
 1 βαζάκι κρέμα κάστανου

Directions

Εκτέλεση:
1

Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να γίνει χλιαρό.

2

Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα του τη μαγιά(την οποία διαλύουμε με το χέρι) , λίγη ζάχαρη και περίπου το μισό αλεύρι.

3

Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν πηκτό χυλό.

4

Κλείνουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ο χυλός.

5

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα 2 αυγά.

6

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα για 6- 8 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν τα αυγά.

7

Προσθέτουμε το μαχλέπι, το κακουλέ και το χυλό της μαγιάς και συνεχίζουμε το χτύπημα.

8

Σταματάμε το μίξερ και αντικαθιστούμε το σύρμα με τον γάντζο και ξεκινάμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το αλεύρι.

9

Προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα για άλλα 10 λεπτά.

10

Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να αφομοιωθεί πλήρως από τη ζύμη.

11

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο μπολ ,το κλείνουμε με μεμβράνη, το σκεπάζουμε με κουβέρτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 3 ώρες (μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).

12

Μετά, ζυμώνουμε για 1 λεπτό με τα χέρια και χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη.

13

Τα κάνουμε μπαστουνάκια, τα ανοίγουμε ελαφρώς να γίνουν πιο πλατιά και τα γεμίζουμε στη μέση με την κρέμα κάστανου.

14

Κλείνουμε καλά τις άκρες, για να μη φύγει η γέμιση, και ρολάρουμε για να πάρει πάλι σχήμα μπαστουνιού.

15

Σχηματίζουμε με τα 3 μπαστούνια μια πλεξίδα.

16

Βάζουμε το τσουρέκι σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το αφήνουμε πάλι να φουσκώσει για 45 - 60 λεπτά.

17

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C στις αντιστάσεις.

18

Αλείφουμε το τσουρέκι με τον χτυπημένο κρόκο.

19

Το ψήνουμε μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.

20

Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο.

21

Σε ένα μπολ σπάμε σε μικρά κομματάκια την λευκή κουβερτούρα.

22

Ζεσταίνουμε 100 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού.

23

Περιχύνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει πλήρως.

24

Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να πήξει ελαφρώς.

25

Περιχύνουμε το τσουρέκι με το γλάσο σοκολάτας .

Τσουρέκι γεμιστό με κρέμα κάστανου

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!