loader image

Ανάποδη Μηλόπιτα

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Ανάποδη Μηλόπιτα

Τα ίσια-ανάποδα θα φέρει η συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ, με την ανάποδη μηλόπιτα με ΓΟΧ Κομοτηνής!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Τα ίσια-ανάποδα θα φέρει η συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ, με την ανάποδη μηλόπιτα με ΓΟΧ Κομοτηνής!

Yields1 Serving
Υλικά (για ένα στρόγγυλο ταψί 24 cm):
 400 -500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι baking powder
 3- 5 μήλα (εξαρτάται από το μέγεθός τους)
 125 g μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
 200 g ζάχαρη
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 180 ml γάλα ή χυμό πορτοκάλι
 1 βανίλια
 4 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
 κανέλα
 Ασπρισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα( προαιρετικά, όσα επιθυμείτε)
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγο από το γάλα ή το χυμό.

4

Συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και γάλα/χυμό μέχρι να πετύχουμε την υφή του κέικ.

5

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού την μια δίπλα στην άλλη φροντίζοντας να μην υπάρχει κενό ανάμεσά τους(αν είναι αντικολλητικό το ταψί δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε αλλιώς μπορούμε να βάλουμε μια λαδόκολλα).

6

Πασπαλίζουμε τα μήλα με καστανή ζάχαρη, κανέλα και τα αμύγδαλα και από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη μας.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου μισή ώρα (στο 20λεπτο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμη).

8

Με το που το βγάλουμε από τον φούρνο περνάμε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι τα τοιχώματα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, χωρίς όμως να βγάλουμε το ταψί.

9

Περιμένουμε γύρω στα 10 λεπτά και μετά αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί.

10

Αν θέλετε πασπαλίζετε με έξτρα κανέλα.

Αν σας αρέσει πιο πλούσιο το γλυκό, μπορείτε να ζεστάνετε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο και να το περιχύσετε πάνω από τη μηλόπιτα.
Είτε στην απλή της μορφή είτε στην πιο κολασμένη της, είναι ένα υπέροχο φθινοπωρινό γλυκό!!!

Ingredients

Υλικά (για ένα στρόγγυλο ταψί 24 cm):
 400 -500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 φακελάκι baking powder
 3- 5 μήλα (εξαρτάται από το μέγεθός τους)
 125 g μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
 200 g ζάχαρη
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 180 ml γάλα ή χυμό πορτοκάλι
 1 βανίλια
 4 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
 κανέλα
 Ασπρισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα( προαιρετικά, όσα επιθυμείτε)

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

2

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγο από το γάλα ή το χυμό.

4

Συνεχίζουμε ρίχνοντας εναλλάξ αλεύρι και γάλα/χυμό μέχρι να πετύχουμε την υφή του κέικ.

5

Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού την μια δίπλα στην άλλη φροντίζοντας να μην υπάρχει κενό ανάμεσά τους(αν είναι αντικολλητικό το ταψί δεν χρειάζεται να το βουτυρώσουμε αλλιώς μπορούμε να βάλουμε μια λαδόκολλα).

6

Πασπαλίζουμε τα μήλα με καστανή ζάχαρη, κανέλα και τα αμύγδαλα και από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη μας.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για περίπου μισή ώρα (στο 20λεπτο βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή σημαίνει ότι έχει ψηθεί, αλλιώς ψήνουμε για λίγο ακόμη).

8

Με το που το βγάλουμε από τον φούρνο περνάμε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι τα τοιχώματα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα, χωρίς όμως να βγάλουμε το ταψί.

9

Περιμένουμε γύρω στα 10 λεπτά και μετά αφαιρούμε προσεκτικά το ταψί.

10

Αν θέλετε πασπαλίζετε με έξτρα κανέλα.

Αν σας αρέσει πιο πλούσιο το γλυκό, μπορείτε να ζεστάνετε έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο και να το περιχύσετε πάνω από τη μηλόπιτα.
Είτε στην απλή της μορφή είτε στην πιο κολασμένη της, είναι ένα υπέροχο φθινοπωρινό γλυκό!!!

Ανάποδη Μηλόπιτα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!