Ίσως το πιο δημοφιλές ψωμί/κέικ των τελευταίων χρόνων! Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή για Banana Bread, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180ο C
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε άλλο μπολ πολτοποιούμε με πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το κακάο και το αμυγδαλοβούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από τις μπανάνες.
Τέλος προσθέτουμε τα στερεά μας, τη σοκολάτα και τα καρύδια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά (δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα).
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Παίρνουμε μια σφιχτή μπανάνα την κόβουμε κατά μήκος και βάζουμε τα κομμάτια αντικριστά πάνω στην επιφάνεια του banana bread.
Ψήνουμε για 50- 60 λεπτά (μετά τα 30 πρώτα λεπτά μπορούμε να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο).
Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα και εκτός για 2- 3 μέρες.
Η προσθήκη του κακάο και του αμυγδαλοβούτυρου το απογειώνει!
Ingredients
Directions
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180ο C
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
Σε άλλο μπολ πολτοποιούμε με πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το κακάο και το αμυγδαλοβούτυρο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από τις μπανάνες.
Τέλος προσθέτουμε τα στερεά μας, τη σοκολάτα και τα καρύδια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά (δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα).
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Παίρνουμε μια σφιχτή μπανάνα την κόβουμε κατά μήκος και βάζουμε τα κομμάτια αντικριστά πάνω στην επιφάνεια του banana bread.
Ψήνουμε για 50- 60 λεπτά (μετά τα 30 πρώτα λεπτά μπορούμε να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο).
Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα και εκτός για 2- 3 μέρες.
Η προσθήκη του κακάο και του αμυγδαλοβούτυρου το απογειώνει!