loader image

Banana Bread

Κατηγορία: Γλυκά, Ψωμί

Αρχική   /    Recipes   /    Banana Bread

Ίσως το πιο δημοφιλές ψωμί/κέικ των τελευταίων χρόνων! Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή για Banana Bread, από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Ίσως το πιο δημοφιλές ψωμί/κέικ των τελευταίων χρόνων! Εάν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, σας έχουμε την κατάλληλη συνταγή για Banana Bread, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ baking soda
 ¼ κ.γ αλάτι
 1 κ.γ κανέλα
 115 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 150 g καστανή ζάχαρη
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 80 g στραγγιστό γιαούρτι
 50 g σοκολάτα σε κομματάκια
 50-80 g καρύδια ψιλοκομμένα
 3 πολύ ώριμες μεγάλες μπανάνες
 1 γεμάτη κ.σ κακάο
 1 γεμάτη κ.σ αμυγδαλοβούτυρο
 1 μπανάνα πιο σφιχτή για το τέλος
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180ο C

2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

3

Σε άλλο μπολ πολτοποιούμε με πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το κακάο και το αμυγδαλοβούτυρο.

4

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

5

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει.

6

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από τις μπανάνες.

7

Τέλος προσθέτουμε τα στερεά μας, τη σοκολάτα και τα καρύδια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά (δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα).

8

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.

9

Παίρνουμε μια σφιχτή μπανάνα την κόβουμε κατά μήκος και βάζουμε τα κομμάτια αντικριστά πάνω στην επιφάνεια του banana bread.

10

Ψήνουμε για 50- 60 λεπτά (μετά τα 30 πρώτα λεπτά μπορούμε να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο).

Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα και εκτός για 2- 3 μέρες.
Η προσθήκη του κακάο και του αμυγδαλοβούτυρου το απογειώνει!

Ingredients

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 κ.γ baking soda
 ¼ κ.γ αλάτι
 1 κ.γ κανέλα
 115 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 150 g καστανή ζάχαρη
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 80 g στραγγιστό γιαούρτι
 50 g σοκολάτα σε κομματάκια
 50-80 g καρύδια ψιλοκομμένα
 3 πολύ ώριμες μεγάλες μπανάνες
 1 γεμάτη κ.σ κακάο
 1 γεμάτη κ.σ αμυγδαλοβούτυρο
 1 μπανάνα πιο σφιχτή για το τέλος

Directions

Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180ο C

2

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

3

Σε άλλο μπολ πολτοποιούμε με πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το κακάο και το αμυγδαλοβούτυρο.

4

Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

5

Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει.

6

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και, αφού ενσωματωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από τις μπανάνες.

7

Τέλος προσθέτουμε τα στερεά μας, τη σοκολάτα και τα καρύδια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά (δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα).

8

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.

9

Παίρνουμε μια σφιχτή μπανάνα την κόβουμε κατά μήκος και βάζουμε τα κομμάτια αντικριστά πάνω στην επιφάνεια του banana bread.

10

Ψήνουμε για 50- 60 λεπτά (μετά τα 30 πρώτα λεπτά μπορούμε να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο).

Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα και εκτός για 2- 3 μέρες.
Η προσθήκη του κακάο και του αμυγδαλοβούτυρου το απογειώνει!

Banana Bread

Σχετικές Συνταγές:

Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!
Τσουρέκι με αποξηραμένα φρούταBy Χριστίνα ΤσετινέΠεντανόστιμο, εύκολο και αφράτο τσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα και αμύγδαλα από την Χριστίνα Τσετινέ! Το πιο τέλειο τσουρέκι! Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.