loader image

Χριστουγεννιάτικος κορμός

Κατηγορία: Εορταστικά, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Χριστουγεννιάτικος κορμός

Αυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι τόσο νόστιμος όσο και εντυπωσιακός! Δοκιμάστε τον και θα ξετρελαθούν όλοι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Αυτός ο Χριστουγεννιάτικος κορμός είναι τόσο νόστιμος όσο και εντυπωσιακός! Δοκιμάστε τον και θα ξετρελαθούν όλοι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά για το παντεσπάνι:
 105 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 20 g κακάο
 50 g κορν φλάουρ
 140 g ζάχαρη
 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Υλικά για την κρέμα:
 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
 1 κούπα γάλα
 ½ βαζάκι κρέμα κάστανου
 1 κ.σ πραλίνα φουντουκιού
 Ψιλοκομμένα βραστά κάστανα(προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε από το παντεσπάνι.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τα 3/4 της ζάχαρης και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

3

Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

4

Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα (μαρίζ) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το κακάο ,τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει.

5

Στο τέλος ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.

6

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα.

7

Φροντίζουμε με τη σπάτουλα να δώσουμε ίδιο πάχος παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12- 15.

8

Βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία έχουμε πασπαλίσει με άχνη και ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

9

Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι (από τη μεγάλη πλευρά) και αφήνουμε να κρυώσει.

10

Όσο κρυώνει ετοιμάζουμε την κρέμα.

11

Χτυπάμε την σαντιγί σε σκόνη με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

12

Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και την πραλίνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

13

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι ,ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα(περίπου τα ¾)

14

Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα κάστανα.

15

Τυλίγουμε αφαιρώντας την πετσέτα.

16

Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε τον κορμό κάνοντας με ένα πιρούνι γραμμές για να φαίνεται σαν κορμός δέντρου ή αν δε θέλουμε τόσο πλούσιο αποτέλεσμα απλά πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο την επιφάνεια του κορμού.

17

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Ingredients

Υλικά για το παντεσπάνι:
 105 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 20 g κακάο
 50 g κορν φλάουρ
 140 g ζάχαρη
 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
Υλικά για την κρέμα:
 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
 1 κούπα γάλα
 ½ βαζάκι κρέμα κάστανου
 1 κ.σ πραλίνα φουντουκιού
 Ψιλοκομμένα βραστά κάστανα(προαιρετικά)

Directions

Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε από το παντεσπάνι.

2

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τα 3/4 της ζάχαρης και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.

3

Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

4

Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα (μαρίζ) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το κακάο ,τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει.

5

Στο τέλος ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.

6

Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα.

7

Φροντίζουμε με τη σπάτουλα να δώσουμε ίδιο πάχος παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 12- 15.

8

Βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία έχουμε πασπαλίσει με άχνη και ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.

9

Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι (από τη μεγάλη πλευρά) και αφήνουμε να κρυώσει.

10

Όσο κρυώνει ετοιμάζουμε την κρέμα.

11

Χτυπάμε την σαντιγί σε σκόνη με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

12

Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και την πραλίνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

13

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι ,ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα(περίπου τα ¾)

14

Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα κάστανα.

15

Τυλίγουμε αφαιρώντας την πετσέτα.

16

Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε τον κορμό κάνοντας με ένα πιρούνι γραμμές για να φαίνεται σαν κορμός δέντρου ή αν δε θέλουμε τόσο πλούσιο αποτέλεσμα απλά πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο την επιφάνεια του κορμού.

17

Διατηρούμε στο ψυγείο.

Χριστουγεννιάτικος κορμός

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!