Και επειδή η απάντηση στην ερώτηση αν μπορεί κανείς να βαρεθεί το τσουρέκι είναι φυσικά "όχι", δοκιμάστε τη συνταγή της Χριστίνας για γεμιστό τσουρέκι με μαρμελάδα και σοκολάτα!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα από γάλα και βούτυρο( το θέλουμε χλιαρό σε θερμοκρασία) και με τον γάντζο ξεκινάμε το ζύμωμα.
Αφού απορροφήσει όλο το υγρό ,ρίχνουμε και το αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και περιμένουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (καλό θα ήταν να βρίσκεται το μπολ σε ζεστό περιβάλλον).
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια όση μαρμελάδα επιθυμούμε και από πάνω ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας .
Προσεκτικά τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό.
Έχοντας το ρολό τοποθετημένο κάθετα το κόβουμε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι ,αφήνοντας λίγο κενό στην κορυφή και κάνουμε πλεξίδα τις δύο λωρίδες που προκύπτουν.
Τοποθετούμε το τσουρέκι σε μια αντικολλητική, ορθογώνια φόρμα για κέικ (αν θέλετε βάζετε στη φόρμα λαδόκολλα για να ξεφορμάρετε πιο εύκολα) ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλη 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C στον αέρα .
Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Όσο ψήνεται ,ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Με το που βγάλουμε το τσουρέκι από το φούρνο απλώνουμε με πινέλο το σιρόπι σε όλη την επιφάνειά του.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω έξτρα αμύγδαλα.
Ingredients
Directions
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο μαζί με το γάλα και τα ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα από γάλα και βούτυρο( το θέλουμε χλιαρό σε θερμοκρασία) και με τον γάντζο ξεκινάμε το ζύμωμα.
Αφού απορροφήσει όλο το υγρό ,ρίχνουμε και το αυγό και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 10 περίπου λεπτά μέχρι να αποκτήσουμε μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και περιμένουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (καλό θα ήταν να βρίσκεται το μπολ σε ζεστό περιβάλλον).
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια όση μαρμελάδα επιθυμούμε και από πάνω ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας .
Προσεκτικά τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό.
Έχοντας το ρολό τοποθετημένο κάθετα το κόβουμε στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι ,αφήνοντας λίγο κενό στην κορυφή και κάνουμε πλεξίδα τις δύο λωρίδες που προκύπτουν.
Τοποθετούμε το τσουρέκι σε μια αντικολλητική, ορθογώνια φόρμα για κέικ (αν θέλετε βάζετε στη φόρμα λαδόκολλα για να ξεφορμάρετε πιο εύκολα) ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για άλλη 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο C στον αέρα .
Αλείφουμε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
Όσο ψήνεται ,ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.
Με το που βγάλουμε το τσουρέκι από το φούρνο απλώνουμε με πινέλο το σιρόπι σε όλη την επιφάνειά του.
Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω έξτρα αμύγδαλα.