loader image

Βραστό κέικ σοκολάτας

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Βραστό κέικ σοκολάτας

Όσο "περίεργο" και αν ακούγεται… τόσο απολαυστικό είναι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Όσο "περίεργο" και αν ακούγεται… τόσο απολαυστικό είναι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (1 1/2 φλυτζάνα)
 1 συσκευασία μαργαρίνη (250 g)
 180 ml νερό (12 κ.σ)
 60 g κακάο (4 κ.σ)
 400 γ ζάχαρη (2 φλυτζάνια)
 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι, χωριστά τα ασπράδια)
 1 φακελάκι baking powder
1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

2

Το βγάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα (θα το χρειαστούμε ως γλάσο).

3

Μόλις κρυώσει το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.

4

Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.

5

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.

6

Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μας σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.

7

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -30 λεπτά.

8

Αν θέλουμε το κέικ μας να βγει υγρό και σιροπιασμένο, ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε κρατήσει, όσο το κέικ μας είναι ζεστό.

9

Αν θέλουμε πιο ανάλαφρη γεύση, περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και τότε το περιχύνουμε με το γλάσο.

Ingredients

Υλικά:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (1 1/2 φλυτζάνα)
 1 συσκευασία μαργαρίνη (250 g)
 180 ml νερό (12 κ.σ)
 60 g κακάο (4 κ.σ)
 400 γ ζάχαρη (2 φλυτζάνια)
 5 αυγά (χωριστά οι κρόκοι, χωριστά τα ασπράδια)
 1 φακελάκι baking powder

Directions

1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

2

Το βγάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα (θα το χρειαστούμε ως γλάσο).

3

Μόλις κρυώσει το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.

4

Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.

5

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.

6

Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μας σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.

7

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -30 λεπτά.

8

Αν θέλουμε το κέικ μας να βγει υγρό και σιροπιασμένο, ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε κρατήσει, όσο το κέικ μας είναι ζεστό.

9

Αν θέλουμε πιο ανάλαφρη γεύση, περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και τότε το περιχύνουμε με το γλάσο.

Βραστό κέικ σοκολάτας

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!