Όσο "περίεργο" και αν ακούγεται… τόσο απολαυστικό είναι! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα (θα το χρειαστούμε ως γλάσο).
Μόλις κρυώσει το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.
Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μας σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -30 λεπτά.
Αν θέλουμε το κέικ μας να βγει υγρό και σιροπιασμένο, ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε κρατήσει, όσο το κέικ μας είναι ζεστό.
Αν θέλουμε πιο ανάλαφρη γεύση, περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και τότε το περιχύνουμε με το γλάσο.
Ingredients
Directions
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βιτάμ , τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό και σε μέτρια φωτιά ,ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περιμένουμε να λιώσει το βούτυρο και να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι από το μείγμα (θα το χρειαστούμε ως γλάσο).
Μόλις κρυώσει το μείγμα στην κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.
Ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το baking ανακατεύοντας παράλληλα με μια σπάτουλα.
Τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μας σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 -30 λεπτά.
Αν θέλουμε το κέικ μας να βγει υγρό και σιροπιασμένο, ρίχνουμε το γλάσο, που έχουμε κρατήσει, όσο το κέικ μας είναι ζεστό.
Αν θέλουμε πιο ανάλαφρη γεύση, περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και τότε το περιχύνουμε με το γλάσο.