loader image

Black Forest trifle

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Black Forest trifle

Σίγουρα έχετε ακούσει για αυτό το γλυκό… το έχετε δοκιμάσει όμως; Αν όχι… μην περιμένετε! Δείτε τη συνταγή της Χριστίνας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Σίγουρα έχετε ακούσει για αυτό το γλυκό… το έχετε δοκιμάσει όμως; Αν όχι… μην περιμένετε! Δείτε τη συνταγή της Χριστίνας!

Yields1 Serving
Υλικά (για ένα μεγάλο μπολ):
Για το παντεσπάνι:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ baking powder
 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g ζάχαρη
 2 κ.σ κακάο
Για τη γέμιση:
 1 κονσέρβα βύσσινα
 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
 100 g κουβερτούρα (συν έξτρα για πασπάλισμα)
 1 φακελάκι σαντιγί
Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

2

Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).

3

Απλώνουμε το μείγμα σε 1 μεγάλο ορθογώνιο ταψί που έχουμε βουτυρώσει.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 περίπου λεπτά.

5

Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα ανθό αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στο φακελάκι.

6

Αφού κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 100 g κουβερτούρα, περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

7

Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

8

Παίρνουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα και την στραγγίζουμε σε ένα μπολ (το χυμό τους τον κρατάμε για να υγράνουμε το παντεσπάνι).

9

Ετοιμάζουμε και την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (μπορούμε και με κουτάλι να κάνουμε την ίδια δουλειά).

10

Ξεκινάμε τη συναρμολόγηση του γλυκού μας σε στρώσεις.

11

Παίρνουμε όσα κομμάτια από το παντεσπάνι χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο του μπολ.

12

Τα «ποτίζουμε» με το χυμό από τα βύσσινα.

13

Από πάνω βάζουμε τα βύσσινα , πάνω μια στρώση κρέμα σοκολάτας και από πάνω σαντιγί.

14

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο χείλος του μπολ (αν περισσέψουν υλικά μπορούμε να βάλουμε και σε ατομικά κουπάκια).

15

Στολίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας ή τρούφα και μερικά βύσσινα.

16

Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε μερικές ώρες μέχρι να το απολαύσουμε.

Μπορούμε εξαρχής να το κάνουμε σε ατομικά μπολάκια ή να χωρίσουμε το παντεσπάνι στα 2 και να το συναρμολογήσουμε σαν τούρτα.

Ingredients

Υλικά (για ένα μεγάλο μπολ):
Για το παντεσπάνι:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ baking powder
 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g ζάχαρη
 2 κ.σ κακάο
Για τη γέμιση:
 1 κονσέρβα βύσσινα
 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια
 100 g κουβερτούρα (συν έξτρα για πασπάλισμα)
 1 φακελάκι σαντιγί

Directions

Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

2

Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).

3

Απλώνουμε το μείγμα σε 1 μεγάλο ορθογώνιο ταψί που έχουμε βουτυρώσει.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 περίπου λεπτά.

5

Μέχρι να κρυώσει το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα ανθό αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται στο φακελάκι.

6

Αφού κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα 100 g κουβερτούρα, περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί στην κρέμα.

7

Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

8

Παίρνουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα και την στραγγίζουμε σε ένα μπολ (το χυμό τους τον κρατάμε για να υγράνουμε το παντεσπάνι).

9

Ετοιμάζουμε και την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (μπορούμε και με κουτάλι να κάνουμε την ίδια δουλειά).

10

Ξεκινάμε τη συναρμολόγηση του γλυκού μας σε στρώσεις.

11

Παίρνουμε όσα κομμάτια από το παντεσπάνι χρειάζεται για να καλύψουμε τον πάτο του μπολ.

12

Τα «ποτίζουμε» με το χυμό από τα βύσσινα.

13

Από πάνω βάζουμε τα βύσσινα , πάνω μια στρώση κρέμα σοκολάτας και από πάνω σαντιγί.

14

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να φτάσουμε στο χείλος του μπολ (αν περισσέψουν υλικά μπορούμε να βάλουμε και σε ατομικά κουπάκια).

15

Στολίζουμε με ξύσμα κουβερτούρας ή τρούφα και μερικά βύσσινα.

16

Βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε μερικές ώρες μέχρι να το απολαύσουμε.

Μπορούμε εξαρχής να το κάνουμε σε ατομικά μπολάκια ή να χωρίσουμε το παντεσπάνι στα 2 και να το συναρμολογήσουμε σαν τούρτα.

Black Forest trifle

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!