loader image

Θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα

Αρχική   /    Recipes   /    Θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα

Τι είναι τέλειο για πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό - σνακ, για κάθε στιγμή της μέρας; Τα θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα. Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Τι είναι τέλειο για πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό - σνακ, για κάθε στιγμή της μέρας; Τα θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα. Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ

Yields1 Serving
Υλικά (για 10 περίπου τηγανόψωμα):
 μισό φακελάκι μαγιά ξερή
 λίγο ξύδι
 λίγο ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας)
 αλάτι
 150 ml χλιαρό νερό
 φέτα τριμμένη
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το αλάτι.

2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα (θέλουμε ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολλάει στα χέρια).

3

Λαδώνουμε τη μπασίνα ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένο.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλάκια.

5

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε κύκλο.

6

Τοποθετούμε τριμμένη φέτα στο κέντρο και διπλώνουμε όπως στα τυροπιτάκια βρέχοντας ελαφρά τις άκρες για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.

7

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

8

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με σουσάμι και να ρίξετε από πάνω μέλι.
Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα δε θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!!

Ingredients

Υλικά (για 10 περίπου τηγανόψωμα):
 μισό φακελάκι μαγιά ξερή
 λίγο ξύδι
 λίγο ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας)
 αλάτι
 150 ml χλιαρό νερό
 φέτα τριμμένη
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το αλάτι.

2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα (θέλουμε ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολλάει στα χέρια).

3

Λαδώνουμε τη μπασίνα ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένο.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλάκια.

5

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε κύκλο.

6

Τοποθετούμε τριμμένη φέτα στο κέντρο και διπλώνουμε όπως στα τυροπιτάκια βρέχοντας ελαφρά τις άκρες για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.

7

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

8

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με σουσάμι και να ρίξετε από πάνω μέλι.
Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα δε θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!!

Θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!