Τι είναι τέλειο για πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό - σνακ, για κάθε στιγμή της μέρας; Τα θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα. Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα (θέλουμε ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολλάει στα χέρια).
Λαδώνουμε τη μπασίνα ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένο.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλάκια.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε κύκλο.
Τοποθετούμε τριμμένη φέτα στο κέντρο και διπλώνουμε όπως στα τυροπιτάκια βρέχοντας ελαφρά τις άκρες για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με σουσάμι και να ρίξετε από πάνω μέλι.
Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα δε θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!!
Ingredients
Directions
Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το αλάτι.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα (θέλουμε ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολλάει στα χέρια).
Λαδώνουμε τη μπασίνα ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένο.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλάκια.
Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε κύκλο.
Τοποθετούμε τριμμένη φέτα στο κέντρο και διπλώνουμε όπως στα τυροπιτάκια βρέχοντας ελαφρά τις άκρες για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με σουσάμι και να ρίξετε από πάνω μέλι.
Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα δε θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!!