loader image

Θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα

Αρχική   /    Recipes   /    Θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα

Τι είναι τέλειο για πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό - σνακ, για κάθε στιγμή της μέρας; Τα θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα. Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Τι είναι τέλειο για πρωινό - μεσημεριανό - βραδινό - σνακ, για κάθε στιγμή της μέρας; Τα θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα. Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ

Yields1 Serving
Υλικά (για 10 περίπου τηγανόψωμα):
 μισό φακελάκι μαγιά ξερή
 λίγο ξύδι
 λίγο ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας)
 αλάτι
 150 ml χλιαρό νερό
 φέτα τριμμένη
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το αλάτι.

2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα (θέλουμε ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολλάει στα χέρια).

3

Λαδώνουμε τη μπασίνα ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένο.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλάκια.

5

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε κύκλο.

6

Τοποθετούμε τριμμένη φέτα στο κέντρο και διπλώνουμε όπως στα τυροπιτάκια βρέχοντας ελαφρά τις άκρες για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.

7

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

8

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με σουσάμι και να ρίξετε από πάνω μέλι.
Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα δε θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!!

Ingredients

Υλικά (για 10 περίπου τηγανόψωμα):
 μισό φακελάκι μαγιά ξερή
 λίγο ξύδι
 λίγο ελαιόλαδο(περίπου μια κουταλιά της σούπας)
 αλάτι
 150 ml χλιαρό νερό
 φέτα τριμμένη
 ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και το αλάτι.

2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα (θέλουμε ένα ζυμάρι ελαστικό που να μην κολλάει στα χέρια).

3

Λαδώνουμε τη μπασίνα ελαφρά και αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί γύρω στα 30 λεπτά σκεπασμένο.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 10 μπαλάκια.

5

Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπαλάκι σε κύκλο.

6

Τοποθετούμε τριμμένη φέτα στο κέντρο και διπλώνουμε όπως στα τυροπιτάκια βρέχοντας ελαφρά τις άκρες για να μην ανοίξει κατά το τηγάνισμα.

7

Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια μας για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

8

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.

Αν θέλετε μπορείτε να τα πασπαλίσετε και με σουσάμι και να ρίξετε από πάνω μέλι.
Είναι τόσο νόστιμα που σίγουρα δε θα αρκεστείτε μόνο σε ένα!!!

Θρακιώτικα τηγανόψωμα με φέτα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤