loader image

Μπατζίνα

Κατηγορία: Ζύμες, Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Μπατζίνα

Μπατζίνα: Μια αλμυρή κολοκυθόπιτα - χωρίς φύλλο! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Μπατζίνα: Μια αλμυρή κολοκυθόπιτα - χωρίς φύλλο! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ

Yields1 Serving
Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί):
 3 μεγάλα κολοκυθάκια
 400 -500 g φέτα
 3 αυγά
 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 100 ml γάλα
 1 ποτήρι ελαιόλαδο (γύρω στα 150 ml)
 αλάτι, πιπέρι
 βούτυρο για το ταψί
 καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα ταψιού
Εκτέλεση:
1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, ρίχνουμε αλάτι , τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη μπασίνα.

2

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά ,τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και 3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.

3

Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.

4

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.

5

Ραντίζουμε από επάνω το υπόλοιπο λάδι.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για περίπου 1 ώρα (αν το ψήσετε στις αντιστάσεις να το βάλετε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).

Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη πίτα με κανένα περιθώριο αποτυχίας!!!

Θυμίζει πολύ κολοκυθοκεφτέδες και ταιριάζει με γιαούρτι!

Ingredients

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί):
 3 μεγάλα κολοκυθάκια
 400 -500 g φέτα
 3 αυγά
 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
 100 ml γάλα
 1 ποτήρι ελαιόλαδο (γύρω στα 150 ml)
 αλάτι, πιπέρι
 βούτυρο για το ταψί
 καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα ταψιού

Directions

Εκτέλεση:
1

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, ρίχνουμε αλάτι , τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη μπασίνα.

2

Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά ,τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και 3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.

3

Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.

4

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.

5

Ραντίζουμε από επάνω το υπόλοιπο λάδι.

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C Βαθμούς για περίπου 1 ώρα (αν το ψήσετε στις αντιστάσεις να το βάλετε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).

Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη πίτα με κανένα περιθώριο αποτυχίας!!!

Θυμίζει πολύ κολοκυθοκεφτέδες και ταιριάζει με γιαούρτι!

Μπατζίνα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤