loader image

Κερασόπιτα

Κατηγορία: Γλυκά, Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Κερασόπιτα

Όταν τα φρούτα συνδυάζονται με γλυκό... Ο τέλειος συνδυασμός για τις καλοκαιρινές λιγούρες! Δείτε τη συνταγή για την κερασόπιτα που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσετε, από την Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Όταν τα φρούτα συνδυάζονται με γλυκό... Ο τέλειος συνδυασμός για τις καλοκαιρινές λιγούρες! Δείτε τη συνταγή για την κερασόπιτα που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσετε, από την Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά (για τη ζύμη):
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 150 g βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
 190 g άχνη
 1 αυγό
 60 g λευκά αμύγδαλα ,αλεσμένα στο multi
Υλικά(για τη γέμιση):
 100 g βούτυρο αγελάδος
 2 μεσαία αυγά
 100 g άχνη
 100 g πούδρα αμυγδάλου
 400 g κεράσια χωρίς το κουκούτσι
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με τη ζύμη.

2

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό.

3

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

4

Με το που περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

5

Την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα κόβοντας με μαχαίρι ό,τι προεξέχει και τη στρώνουμε με το χέρι μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.

6

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

7

Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

8

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

9

Τέλος ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

10

Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη τη βάση μας και από πάνω απλώνουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι), πιέζοντας ελαφρά.

11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 170ο C Βαθμούς για 40 - 50 λεπτά.

Αντί για κεράσια μπορείτε να βάλετε μύρτιλα.
Εγώ την αποθηκεύω στο ψυγείο και την τρώω δροσερη!
Καλή σας επιτυχία!

Ingredients

Υλικά (για τη ζύμη):
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 150 g βούτυρο κρύο κομμένο σε κύβους
 190 g άχνη
 1 αυγό
 60 g λευκά αμύγδαλα ,αλεσμένα στο multi
Υλικά(για τη γέμιση):
 100 g βούτυρο αγελάδος
 2 μεσαία αυγά
 100 g άχνη
 100 g πούδρα αμυγδάλου
 400 g κεράσια χωρίς το κουκούτσι

Directions

Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με τη ζύμη.

2

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό.

3

Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.

4

Με το που περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

5

Την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα κόβοντας με μαχαίρι ό,τι προεξέχει και τη στρώνουμε με το χέρι μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.

6

Ετοιμάζουμε τη γέμιση.

7

Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

8

Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

9

Τέλος ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

10

Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη τη βάση μας και από πάνω απλώνουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι), πιέζοντας ελαφρά.

11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 170ο C Βαθμούς για 40 - 50 λεπτά.

Αντί για κεράσια μπορείτε να βάλετε μύρτιλα.
Εγώ την αποθηκεύω στο ψυγείο και την τρώω δροσερη!
Καλή σας επιτυχία!

Κερασόπιτα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤