Όταν τα φρούτα συνδυάζονται με γλυκό... Ο τέλειος συνδυασμός για τις καλοκαιρινές λιγούρες! Δείτε τη συνταγή για την κερασόπιτα που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσετε, από την Χριστίνα Τσετινέ!
Ξεκινάμε με τη ζύμη.
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Με το που περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα κόβοντας με μαχαίρι ό,τι προεξέχει και τη στρώνουμε με το χέρι μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Τέλος ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη τη βάση μας και από πάνω απλώνουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι), πιέζοντας ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 170ο C Βαθμούς για 40 - 50 λεπτά.
Αντί για κεράσια μπορείτε να βάλετε μύρτιλα.
Εγώ την αποθηκεύω στο ψυγείο και την τρώω δροσερη!
Καλή σας επιτυχία!
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε με τη ζύμη.
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό.
Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα.
Με το που περάσει η ώρα βγάζουμε τη ζύμη και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.
Την τοποθετούμε μέσα στην ταρτιέρα κόβοντας με μαχαίρι ό,τι προεξέχει και τη στρώνουμε με το χέρι μας όσο πιο ομοιόμορφα μπορούμε.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
Τέλος ρίχνουμε την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα μας σε όλη τη βάση μας και από πάνω απλώνουμε τα κεράσια (χωρίς κουκούτσι), πιέζοντας ελαφρά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 170ο C Βαθμούς για 40 - 50 λεπτά.
Αντί για κεράσια μπορείτε να βάλετε μύρτιλα.
Εγώ την αποθηκεύω στο ψυγείο και την τρώω δροσερη!
Καλή σας επιτυχία!