loader image

Cupcakes με μήλο & καρότο

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Cupcakes με μήλο & καρότο

Τα μικρά, ατομικά κεκάκια που όλοι αγαπάμε, πιο με την πιο δροσερή γεύση. Cupcakes με μήλο, καρότο και πούδρα αμυγδάλου, από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Τα μικρά, ατομικά κεκάκια που όλοι αγαπάμε, πιο με την πιο δροσερή γεύση. Cupcakes με μήλο, καρότο και πούδρα αμυγδάλου, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ γεμάτο baking powder
 125 g μαργαρίνη μαλακωμένη ,σε θερμοκρασία δωματίου
 220 g ζάχαρη
 1 μικρό μήλο
 1 καρότο
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 50 g πούδρα αμυγδάλου (υπάρχει έτοιμη στα μάρκετ, αλλιώς στο multi χτυπάτε λευκά αμύγδαλα)
 180 g γάλα
 1 κ.γ κανέλα (αν δεν την προτιμάτε, βάλτε βανίλια)
Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγα λεπτά τη μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να αφρατέψει.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, προσέχοντας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Συνεχίζουμε με το μήλο και το καρότο , που έχουμε ψιλοκόψει στο multi, και την κανέλα.

5

Στο μείγμα μας προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και λίγο ακόμη γάλα.

6

Αφού ενσωματωθούν τα υλικά αυτά ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο γάλα.

7

Θέλουμε μια ζύμη που να μην είναι ούτε πολύ υδαρής ούτε σφιχτή .

8

Σε θήκες για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και τα γεμίζουμε με τη ζύμη.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C Βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς!!!

Ingredients

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ γεμάτο baking powder
 125 g μαργαρίνη μαλακωμένη ,σε θερμοκρασία δωματίου
 220 g ζάχαρη
 1 μικρό μήλο
 1 καρότο
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 50 g πούδρα αμυγδάλου (υπάρχει έτοιμη στα μάρκετ, αλλιώς στο multi χτυπάτε λευκά αμύγδαλα)
 180 g γάλα
 1 κ.γ κανέλα (αν δεν την προτιμάτε, βάλτε βανίλια)

Directions

Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγα λεπτά τη μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να αφρατέψει.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, προσέχοντας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Συνεχίζουμε με το μήλο και το καρότο , που έχουμε ψιλοκόψει στο multi, και την κανέλα.

5

Στο μείγμα μας προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και λίγο ακόμη γάλα.

6

Αφού ενσωματωθούν τα υλικά αυτά ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο γάλα.

7

Θέλουμε μια ζύμη που να μην είναι ούτε πολύ υδαρής ούτε σφιχτή .

8

Σε θήκες για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και τα γεμίζουμε με τη ζύμη.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C Βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς!!!

Cupcakes με μήλο & καρότο

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤