loader image

Cupcakes με μήλο & καρότο

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Cupcakes με μήλο & καρότο

Τα μικρά, ατομικά κεκάκια που όλοι αγαπάμε, πιο με την πιο δροσερή γεύση. Cupcakes με μήλο, καρότο και πούδρα αμυγδάλου, από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Τα μικρά, ατομικά κεκάκια που όλοι αγαπάμε, πιο με την πιο δροσερή γεύση. Cupcakes με μήλο, καρότο και πούδρα αμυγδάλου, από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ γεμάτο baking powder
 125 g μαργαρίνη μαλακωμένη ,σε θερμοκρασία δωματίου
 220 g ζάχαρη
 1 μικρό μήλο
 1 καρότο
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 50 g πούδρα αμυγδάλου (υπάρχει έτοιμη στα μάρκετ, αλλιώς στο multi χτυπάτε λευκά αμύγδαλα)
 180 g γάλα
 1 κ.γ κανέλα (αν δεν την προτιμάτε, βάλτε βανίλια)
Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγα λεπτά τη μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να αφρατέψει.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, προσέχοντας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Συνεχίζουμε με το μήλο και το καρότο , που έχουμε ψιλοκόψει στο multi, και την κανέλα.

5

Στο μείγμα μας προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και λίγο ακόμη γάλα.

6

Αφού ενσωματωθούν τα υλικά αυτά ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο γάλα.

7

Θέλουμε μια ζύμη που να μην είναι ούτε πολύ υδαρής ούτε σφιχτή .

8

Σε θήκες για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και τα γεμίζουμε με τη ζύμη.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C Βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς!!!

Ingredients

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ γεμάτο baking powder
 125 g μαργαρίνη μαλακωμένη ,σε θερμοκρασία δωματίου
 220 g ζάχαρη
 1 μικρό μήλο
 1 καρότο
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 50 g πούδρα αμυγδάλου (υπάρχει έτοιμη στα μάρκετ, αλλιώς στο multi χτυπάτε λευκά αμύγδαλα)
 180 g γάλα
 1 κ.γ κανέλα (αν δεν την προτιμάτε, βάλτε βανίλια)

Directions

Εκτέλεση:
1

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε για λίγα λεπτά τη μαργαρίνη και στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε μέχρι να αφρατέψει.

2

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, προσέχοντας να έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο μείγμα.

3

Ρίχνουμε μέρος από το γάλα και ανακατεύουμε με μαρίζ.

4

Συνεχίζουμε με το μήλο και το καρότο , που έχουμε ψιλοκόψει στο multi, και την κανέλα.

5

Στο μείγμα μας προσθέτουμε την πούδρα αμυγδάλου και λίγο ακόμη γάλα.

6

Αφού ενσωματωθούν τα υλικά αυτά ξεκινάμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι μαζί με το υπόλοιπο γάλα.

7

Θέλουμε μια ζύμη που να μην είναι ούτε πολύ υδαρής ούτε σφιχτή .

8

Σε θήκες για cupcakes βάζουμε καραμελόχαρτα και τα γεμίζουμε με τη ζύμη.

9

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C Βαθμούς για 10-12 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια και όταν βυθίσουμε οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή).

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δώσουμε στα παιδιά μας φρούτα, λαχανικά και ξηρούς καρπούς!!!

Cupcakes με μήλο & καρότο

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!