Εάν σας αρέσει η πίτσα, τότε θα λατρέψετε το καλτσόνε! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα καλτσόνε).
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.
Στο κάτω μισό της ζύμης βάζουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη ,αλλαντικά και τριμμένο τυρί (ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε).
Περνάμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη και την κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C Βαθμούς.
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και πίτσα.
Ingredients
Directions
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα καλτσόνε).
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.
Στο κάτω μισό της ζύμης βάζουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη ,αλλαντικά και τριμμένο τυρί (ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε).
Περνάμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη και την κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C Βαθμούς.
Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και πίτσα.