loader image

Καλτσόνε

Κατηγορία: Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Καλτσόνε

Εάν σας αρέσει η πίτσα, τότε θα λατρέψετε το καλτσόνε! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Εάν σας αρέσει η πίτσα, τότε θα λατρέψετε το καλτσόνε! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω) μαζί με ένα γεμάτο κ.γ baking
 1 κ.σ λάδι
 1 κ.γ αλάτι
 220 ml (1 φλυτζάνα τσαγιού ) χλιαρό γάλα
 1 κ.γ ξύδι
 1 πρέζα ζάχαρη
 Σάλτσα ντομάτας
 Ρίγανη
 Μοτσαρέλλα τριμμένη
 αλλαντικά
Εκτέλεση:
1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα καλτσόνε).

3

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.

4

Στο κάτω μισό της ζύμης βάζουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη ,αλλαντικά και τριμμένο τυρί (ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε).

5

Περνάμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη και την κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια.

6

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C Βαθμούς.

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και πίτσα.

Ingredients

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω) μαζί με ένα γεμάτο κ.γ baking
 1 κ.σ λάδι
 1 κ.γ αλάτι
 220 ml (1 φλυτζάνα τσαγιού ) χλιαρό γάλα
 1 κ.γ ξύδι
 1 πρέζα ζάχαρη
 Σάλτσα ντομάτας
 Ρίγανη
 Μοτσαρέλλα τριμμένη
 αλλαντικά

Directions

Εκτέλεση:
1

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και στο τέλος το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να πετύχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

2

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4-5 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα καλτσόνε).

3

Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης και σε αλευρωμένη επιφάνεια το ανοίγουμε σε στρογγυλό ή οβάλ σχήμα.

4

Στο κάτω μισό της ζύμης βάζουμε σάλτσα ντομάτας, ρίγανη ,αλλαντικά και τριμμένο τυρί (ή όποιο άλλο υλικό επιθυμούμε).

5

Περνάμε με λίγο νερό περιμετρικά τη ζύμη και την κλείνουμε όπως τα τυροπιτάκια.

6

Τοποθετούμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C Βαθμούς.

Με την ίδια ζύμη μπορούμε να κάνουμε και πίτσα.

Καλτσόνε

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤