loader image

Πίτα με βερύκοκα

Κατηγορία: Γλυκά, Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Πίτα με βερύκοκα

Ο Ιούλιος θέλει γεύματα γλυκά, φρουτώδη και δροσερά... Γι'αυτό και η Χριστίνα Τσετινέ μας δείχνει πως να φτιάχνουμε την σούπερ - καλοκαιρινή πίτα με βερύκο-ρίκο-ρίκοκο!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Ο Ιούλιος θέλει γεύματα γλυκά, φρουτώδη και δροσερά... Γι'αυτό και η Χριστίνα Τσετινέ μας δείχνει πως να φτιάχνουμε την σούπερ - καλοκαιρινή πίτα με βερύκο-ρίκο-ρίκοκο!

Yields1 Serving
Υλικά (για μια μεσαία ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι):
 100 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 Βερύκοκα κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι, όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο του σκεύους
 2 αυγά μεγάλα
 100 g ζάχαρη( αν το θέλετε πιο γλυκό διπλασιάστε τα γραμμάρια της ζάχαρης) και έξτρα για πασπάλισμα
 200 ml γάλα
 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
 1 βανίλια
 Ξύσμα λεμονιού
 Άχνη για το τελείωμα
Εκτέλεση:
1

Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του σκεύους μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

2

Στρώνουμε τα βερύκοκα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

3

Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ και όλα τα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά με μαρίζ.

5

Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές (μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι).

6

Ρίχνουμε πάνω από τα βερύκοκα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις.

7

Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω.

Ανήκει στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών γι αυτό ενδείκνυται η άχνη ζάχαρη από πάνω.
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Ingredients

Υλικά (για μια μεσαία ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι):
 100 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 Βερύκοκα κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι, όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο του σκεύους
 2 αυγά μεγάλα
 100 g ζάχαρη( αν το θέλετε πιο γλυκό διπλασιάστε τα γραμμάρια της ζάχαρης) και έξτρα για πασπάλισμα
 200 ml γάλα
 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
 1 βανίλια
 Ξύσμα λεμονιού
 Άχνη για το τελείωμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του σκεύους μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

2

Στρώνουμε τα βερύκοκα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.

3

Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

4

Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ και όλα τα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά με μαρίζ.

5

Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές (μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι).

6

Ρίχνουμε πάνω από τα βερύκοκα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις.

7

Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω.

Ανήκει στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών γι αυτό ενδείκνυται η άχνη ζάχαρη από πάνω.
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.

Πίτα με βερύκοκα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤