Ο Ιούλιος θέλει γεύματα γλυκά, φρουτώδη και δροσερά... Γι'αυτό και η Χριστίνα Τσετινέ μας δείχνει πως να φτιάχνουμε την σούπερ - καλοκαιρινή πίτα με βερύκο-ρίκο-ρίκοκο!
Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του σκεύους μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Στρώνουμε τα βερύκοκα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ και όλα τα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά με μαρίζ.
Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές (μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι).
Ρίχνουμε πάνω από τα βερύκοκα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω.
Ανήκει στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών γι αυτό ενδείκνυται η άχνη ζάχαρη από πάνω.
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.
Ingredients
Directions
Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του σκεύους μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Στρώνουμε τα βερύκοκα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ και όλα τα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά με μαρίζ.
Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές (μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι).
Ρίχνουμε πάνω από τα βερύκοκα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω.
Ανήκει στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών γι αυτό ενδείκνυται η άχνη ζάχαρη από πάνω.
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.