Λουκουμάδες: 1 λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Δείτε τη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα χυλό αρκετά κολλώδη και πυκνό.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει κάπως στην επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι (μέχρι να φτάσει στη μέση του σκεύους περίπου) και το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.
Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό, βρέχουμε ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας χυλό και με ένα άλλο κουτάλι σπρώχνουμε το χυλό προς το καυτό λάδι.
Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές κάθε φορά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά φροντίζοντας να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με αρκετό μέλι, κανέλα και καρύδια ή με λιωμένη κουβερτούρα.
Ingredients
Directions
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα χυλό αρκετά κολλώδη και πυκνό.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει κάπως στην επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι (μέχρι να φτάσει στη μέση του σκεύους περίπου) και το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.
Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό, βρέχουμε ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας χυλό και με ένα άλλο κουτάλι σπρώχνουμε το χυλό προς το καυτό λάδι.
Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές κάθε φορά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά φροντίζοντας να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρουμε με αρκετό μέλι, κανέλα και καρύδια ή με λιωμένη κουβερτούρα.