loader image

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Λουκουμάδες: 1 λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Δείτε τη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Λουκουμάδες: 1 λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Δείτε τη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
 1 κ.γ ζάχαρη
 ½ κ.γ αλάτι
 550 ml περίπου χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
1

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα χυλό αρκετά κολλώδη και πυκνό.

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει κάπως στην επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.

4

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι (μέχρι να φτάσει στη μέση του σκεύους περίπου) και το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.

5

Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό, βρέχουμε ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας χυλό και με ένα άλλο κουτάλι σπρώχνουμε το χυλό προς το καυτό λάδι.

6

Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές κάθε φορά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά φροντίζοντας να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.

7

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

8

Σερβίρουμε με αρκετό μέλι, κανέλα και καρύδια ή με λιωμένη κουβερτούρα.

Ingredients

Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
 1 κ.γ ζάχαρη
 ½ κ.γ αλάτι
 550 ml περίπου χλιαρό νερό

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα χυλό αρκετά κολλώδη και πυκνό.

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει κάπως στην επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.

4

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι (μέχρι να φτάσει στη μέση του σκεύους περίπου) και το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.

5

Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό, βρέχουμε ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας χυλό και με ένα άλλο κουτάλι σπρώχνουμε το χυλό προς το καυτό λάδι.

6

Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές κάθε φορά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά φροντίζοντας να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.

7

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

8

Σερβίρουμε με αρκετό μέλι, κανέλα και καρύδια ή με λιωμένη κουβερτούρα.

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤