loader image

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Λουκουμάδες: 1 λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Δείτε τη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Λουκουμάδες: 1 λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Δείτε τη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
 1 κ.γ ζάχαρη
 ½ κ.γ αλάτι
 550 ml περίπου χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
1

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα χυλό αρκετά κολλώδη και πυκνό.

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει κάπως στην επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.

4

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι (μέχρι να φτάσει στη μέση του σκεύους περίπου) και το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.

5

Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό, βρέχουμε ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας χυλό και με ένα άλλο κουτάλι σπρώχνουμε το χυλό προς το καυτό λάδι.

6

Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές κάθε φορά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά φροντίζοντας να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.

7

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

8

Σερβίρουμε με αρκετό μέλι, κανέλα και καρύδια ή με λιωμένη κουβερτούρα.

Ingredients

Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 Μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
 1 κ.γ ζάχαρη
 ½ κ.γ αλάτι
 550 ml περίπου χλιαρό νερό

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν χυλό.

2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και κατόπιν λίγο λίγο το νερό ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα χυλό αρκετά κολλώδη και πυκνό.

3

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μία ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να αφρίσει κάπως στην επιφάνεια και να φουσκώσει ελαφρά.

4

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό λάδι (μέχρι να φτάσει στη μέση του σκεύους περίπου) και το ζεσταίνουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά.

5

Γεμίζουμε ένα μπολάκι με νερό, βρέχουμε ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας χυλό και με ένα άλλο κουτάλι σπρώχνουμε το χυλό προς το καυτό λάδι.

6

Ρίχνουμε 5-6 κουταλιές κάθε φορά (για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού) και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά φροντίζοντας να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές.

7

Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

8

Σερβίρουμε με αρκετό μέλι, κανέλα και καρύδια ή με λιωμένη κουβερτούρα.

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!