loader image

Κρεμμυδοκεφτέδες

Κατηγορία: Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Κρεμμυδοκεφτέδες

Οι κεφτέδες είναι ένα φαγητό που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε... Κρεμμυδοκεφτέδες, όμως, έχετε δοκιμάσει ποτέ; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Οι κεφτέδες είναι ένα φαγητό που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε... Κρεμμυδοκεφτέδες, όμως, έχετε δοκιμάσει ποτέ; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ κ.γ αλάτι
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 100-150 g φέτα
 70-100 ml νερό
 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
 Ψιλοκομμένος δυόσμος , μαϊντανός και άνηθος
 Μαύρο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι ,ανακατεύουμε και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα.

2

Ρίχνουμε το αυγό και το λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποχτήσουμε έναν πηχτό χυλό.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

5

Όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.

6

Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό για κάθε πλευρά).

7

Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Ιδανικός μεζές για τσιπουράκι.
Ταιριάζει πολύ με κατίκι ή τζατζίκι και φρεσκοκομμένη ντομάτα.

Ingredients

Υλικά:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ κ.γ αλάτι
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 100-150 g φέτα
 70-100 ml νερό
 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
 Ψιλοκομμένος δυόσμος , μαϊντανός και άνηθος
 Μαύρο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι ,ανακατεύουμε και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα.

2

Ρίχνουμε το αυγό και το λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποχτήσουμε έναν πηχτό χυλό.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

5

Όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.

6

Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό για κάθε πλευρά).

7

Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Ιδανικός μεζές για τσιπουράκι.
Ταιριάζει πολύ με κατίκι ή τζατζίκι και φρεσκοκομμένη ντομάτα.

Κρεμμυδοκεφτέδες

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤