loader image

Κρεμμυδοκεφτέδες

Κατηγορία: Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Κρεμμυδοκεφτέδες

Οι κεφτέδες είναι ένα φαγητό που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε... Κρεμμυδοκεφτέδες, όμως, έχετε δοκιμάσει ποτέ; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Οι κεφτέδες είναι ένα φαγητό που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε... Κρεμμυδοκεφτέδες, όμως, έχετε δοκιμάσει ποτέ; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ κ.γ αλάτι
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 100-150 g φέτα
 70-100 ml νερό
 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
 Ψιλοκομμένος δυόσμος , μαϊντανός και άνηθος
 Μαύρο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι ,ανακατεύουμε και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα.

2

Ρίχνουμε το αυγό και το λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποχτήσουμε έναν πηχτό χυλό.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

5

Όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.

6

Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό για κάθε πλευρά).

7

Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Ιδανικός μεζές για τσιπουράκι.
Ταιριάζει πολύ με κατίκι ή τζατζίκι και φρεσκοκομμένη ντομάτα.

Ingredients

Υλικά:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 ½ κ.γ αλάτι
 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
 100-150 g φέτα
 70-100 ml νερό
 5 κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
 Ψιλοκομμένος δυόσμος , μαϊντανός και άνηθος
 Μαύρο πιπέρι
 Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι ,ανακατεύουμε και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακούβα.

2

Ρίχνουμε το αυγό και το λίγο λίγο το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποχτήσουμε έναν πηχτό χυλό.

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, τη φέτα και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

4

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

5

Όταν το λάδι κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα.

6

Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη (περίπου 1 λεπτό για κάθε πλευρά).

7

Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.

Ιδανικός μεζές για τσιπουράκι.
Ταιριάζει πολύ με κατίκι ή τζατζίκι και φρεσκοκομμένη ντομάτα.

Κρεμμυδοκεφτέδες

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!