Κρακεράκια με γραβιέρα και δενδρολίβανο! To σνακ που αυτό το καλοκαίρι θα συνοδέψει τον καφέ, το ποτό ή το μπάνιο σας! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το δενδρολίβανο, το σουσάμι και το χοντρό αλάτι) στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σουσάμι και δουλεύουμε λίγο ακόμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Μεταφέρουμε με προσοχή τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Με πιρούνι ελαφρώς τρυπάμε την επιφάνειά τους, την αλείφουμε με αυγό και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι και σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.
Ingredients
Directions
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το δενδρολίβανο, το σουσάμι και το χοντρό αλάτι) στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σουσάμι και δουλεύουμε λίγο ακόμη.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.
Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Μεταφέρουμε με προσοχή τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
Με πιρούνι ελαφρώς τρυπάμε την επιφάνειά τους, την αλείφουμε με αυγό και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι και σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.