loader image

Κρακεράκια με γραβιέρα & δενδρολίβανο

Αρχική   /    Recipes   /    Κρακεράκια με γραβιέρα & δενδρολίβανο

Κρακεράκια με γραβιέρα και δενδρολίβανο! To σνακ που αυτό το καλοκαίρι θα συνοδέψει τον καφέ, το ποτό ή το μπάνιο σας! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Κρακεράκια με γραβιέρα και δενδρολίβανο! To σνακ που αυτό το καλοκαίρι θα συνοδέψει τον καφέ, το ποτό ή το μπάνιο σας! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 150 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 125 g γραβιέρα τριμμένη
 ½ κ.γ αλάτι
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ δενδρολίβανο
 Μαύρο και άσπρο σουσάμι
 Χοντρό αλάτι
 1 χτυπημένο αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση:
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το δενδρολίβανο, το σουσάμι και το χοντρό αλάτι) στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

2

Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σουσάμι και δουλεύουμε λίγο ακόμη.

3

Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.

4

Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

5

Μεταφέρουμε με προσοχή τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

6

Με πιρούνι ελαφρώς τρυπάμε την επιφάνειά τους, την αλείφουμε με αυγό και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι και σουσάμι.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.

Ingredients

Υλικά:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 150 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 125 g γραβιέρα τριμμένη
 ½ κ.γ αλάτι
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κ.γ δενδρολίβανο
 Μαύρο και άσπρο σουσάμι
 Χοντρό αλάτι
 1 χτυπημένο αυγό για επάλειψη

Directions

Εκτέλεση:
1

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το δενδρολίβανο, το σουσάμι και το χοντρό αλάτι) στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

2

Όταν σχηματιστεί μια ομοιογενής ζύμη προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το σουσάμι και δουλεύουμε λίγο ακόμη.

3

Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα.

4

Με πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

5

Μεταφέρουμε με προσοχή τα κράκερ σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

6

Με πιρούνι ελαφρώς τρυπάμε την επιφάνειά τους, την αλείφουμε με αυγό και από πάνω ρίχνουμε χοντρό αλάτι και σουσάμι.

7

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20-25 λεπτά.

Κρακεράκια με γραβιέρα & δενδρολίβανο

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤