Μια από τις πιο παραδοσιακές γεύσεις είναι το Ελαιόψωμο, και τώρα το καλοκαίρι είναι ιδανικό σαν σνακ για να το έχετε μαζί σας όπου πάτε! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι (στην άκρη να μην ακουμπά τη μαγιά).
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη.
Προσθέτουμε τις ελιές, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το δυόσμο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη( η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στην κουζινομηχανή).
Βάζουμε το ζυμάρι μας σε λεκάνη που έχουμε λαδώσει ελαφρώς ,κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ωρίτσα (ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
Βγάζουμε το ζυμαράκι μας, το δουλεύουμε λίγο ακόμη στον πάγκο και είτε σχηματίζουμε 1 καρβελάκι είτε μικρότερα ψωμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 40 περίπου λεπτά (αν τα κάνετε μικρά θα χρειαστεί λιγότερη ώρα).
Μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζοντας τα γραμμάρια και τα ml της συνταγής!
Ingredients
Directions
Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι (στην άκρη να μην ακουμπά τη μαγιά).
Ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη.
Προσθέτουμε τις ελιές, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το δυόσμο και ζυμώνουμε μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη( η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και στην κουζινομηχανή).
Βάζουμε το ζυμάρι μας σε λεκάνη που έχουμε λαδώσει ελαφρώς ,κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για μισή ωρίτσα (ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο).
Βγάζουμε το ζυμαράκι μας, το δουλεύουμε λίγο ακόμη στον πάγκο και είτε σχηματίζουμε 1 καρβελάκι είτε μικρότερα ψωμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180οC για 40 περίπου λεπτά (αν τα κάνετε μικρά θα χρειαστεί λιγότερη ώρα).
Μπορείτε να κάνετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζοντας τα γραμμάρια και τα ml της συνταγής!