loader image

Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού

Για τους λάτρεις του λεμονιού, σας έχουμε τα πιο δροσιστικά και νόστιμα ταρτάκια! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Για τους λάτρεις του λεμονιού, σας έχουμε τα πιο δροσιστικά και νόστιμα ταρτάκια! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά για τη βάση:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 65 g άχνη ζάχαρη
 150 g βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
 1 αυγό
 2 κ.σ κρέμα γάλακτος , πλήρης λιπαρών
 ¼ κ.γ αλάτι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
 110 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g ζάχαρη
 Ξύσμα από 2 λεμόνια
 5 αυγά
 100- 125 ml χυμό λεμονιού
 ¼ κ.γ αλάτι
 150 g σαντιγί προαιρετικά (αν τη θέλετε πιο γλυκιά και πιο αφράτη)
Εκτέλεση:
1

Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

2

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και χτυπάμε καλά μέχρι η ζύμη να έχει μορφή σαν ψίχουλα ψωμιού.

3

Ρίχνουμε το αυγό και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά (την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και σε κουζινομηχανή).

4

Βάζουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, την πατάμε με τα χέρια για να της δώσουμε κυκλικό σχήμα , την τυλίγουμε με τη μεμβράνη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά!

5

Όσο ξεκουράζεται η ζύμη ετοιμάζουμε την κρέμα.

6

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες.

7

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και συνεχίζουμε μέχρι να αφρατέψουν.

8

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν το χυμό λεμονιού και το αλάτι χτυπώντας για λίγη ώρα ακόμη το μείγμα.

9

Στη συνέχεια βάζουμε τη λεκάνη του μείγματος πάνω σε κατσαρολάκι για μπεν μαρί και με αυγοδάρτη δουλεύουμε το μείγμα γύρω στα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

10

Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

11

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.

12

Παίρνουμε 12 θήκες για μάφινς ,τις αλείφουμε με βούτυρο και μέσα τους με κομμάτια ζύμης φτιάχνουμε ταρτάκια.

Ingredients

Υλικά για τη βάση:
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 65 g άχνη ζάχαρη
 150 g βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
 1 αυγό
 2 κ.σ κρέμα γάλακτος , πλήρης λιπαρών
 ¼ κ.γ αλάτι
Υλικά για την κρέμα λεμονιού:
 110 g βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g ζάχαρη
 Ξύσμα από 2 λεμόνια
 5 αυγά
 100- 125 ml χυμό λεμονιού
 ¼ κ.γ αλάτι
 150 g σαντιγί προαιρετικά (αν τη θέλετε πιο γλυκιά και πιο αφράτη)

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα πολυμίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.

2

Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια και χτυπάμε καλά μέχρι η ζύμη να έχει μορφή σαν ψίχουλα ψωμιού.

3

Ρίχνουμε το αυγό και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά (την ίδια διαδικασία μπορείτε να την κάνετε και σε κουζινομηχανή).

4

Βάζουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη, την πατάμε με τα χέρια για να της δώσουμε κυκλικό σχήμα , την τυλίγουμε με τη μεμβράνη και την ξεκουράζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά!

5

Όσο ξεκουράζεται η ζύμη ετοιμάζουμε την κρέμα.

6

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μέχρι να γίνει κρεμώδες.

7

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα και συνεχίζουμε μέχρι να αφρατέψουν.

8

Στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και αφού ενσωματωθούν το χυμό λεμονιού και το αλάτι χτυπώντας για λίγη ώρα ακόμη το μείγμα.

9

Στη συνέχεια βάζουμε τη λεκάνη του μείγματος πάνω σε κατσαρολάκι για μπεν μαρί και με αυγοδάρτη δουλεύουμε το μείγμα γύρω στα 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.

10

Μόλις πήξει, κατεβάζουμε από τη φωτιά καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο.

11

Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο.

12

Παίρνουμε 12 θήκες για μάφινς ,τις αλείφουμε με βούτυρο και μέσα τους με κομμάτια ζύμης φτιάχνουμε ταρτάκια.

Ταρτάκια με κρέμα λεμονιού

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤