loader image

Τούρτα Καφέ

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Τούρτα Καφέ

Η μέρα ξεκινάει καλύτερα με έναν καφέ… φανταστείτε πόσο καλά μπορεί να ξεκινήσει με ένα κομμάτι τούρτα καφέ! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Η μέρα ξεκινάει καλύτερα με έναν καφέ… φανταστείτε πόσο καλά μπορεί να ξεκινήσει με ένα κομμάτι τούρτα καφέ! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ

Yields1 Serving
Υλικά για το παντεσπάνι:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (1 φλιτζάνα)
 3 κ.γ baking powder
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 200 g ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
 30 ml νερό (2 κ.σ)
 15 ml γάλα ( 1 κ.σ)
 2 βανιλίνες
Υλικά για την κρέμα:
 1 φακελάκι μόρφατ σε σκόνη
 1 ποτήρι γάλα για τη σαντιγί
 1 ζαχαρούχο
 1 φλιτζανάκι εσπρέσσο (αν δεν έχετε διαλύστε 1 κουταλιά νες σε 3 ζεστό νερό)
 1/2 σφηνάκι κονιάκ
Υλικά για το σιρόπι:
 1 ποτήρι νερό
 4 κ.σ κοφτές νες
 8 κ.σ ζάχαρη
 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
 Καραμελωμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα (υπάρχουν έτοιμα στο μάρκετ)
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.

2

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

3

Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.

4

Σταματάμε το μίξερ ,προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

5

Μεταφέρουμε σε 2 ή 3 ταψάκια μικρά που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το παντεπάνι.

6

Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τα ταψάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.

7

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

8

Χτυπάμε με το μίξερ τη σκόνη μόρφατ με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.

9

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και, αφού ενσωματωθεί στη σαντιγί , προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ χτυπώντας λίγο ακόμη το μείγμα.

10

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο.

11

Τέλος ετοιμάζουμε το σιρόπι.

12

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά ,ανακατεύουμε λίγο και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφήνουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

13

Παίρνουμε ένα τσέρκι με πάτο και τοποθετούμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι.

14

Το σιροπιάζουμε και βάζουμε το 1/3 της κρέμας.

15

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα .

16

Παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα, παντεσπάνι ,σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.

17

Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.

18

Αν θέλουμε γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια της τούρτας με χοντροκομμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Είναι πολύ ελαφριά, ιδανική για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού .
Οι λάτρεις του καφέ θα την αγαπήσουν ιδιαίτερα.

Ingredients

Υλικά για το παντεσπάνι:
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής (1 φλιτζάνα)
 3 κ.γ baking powder
 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 200 g ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
 30 ml νερό (2 κ.σ)
 15 ml γάλα ( 1 κ.σ)
 2 βανιλίνες
Υλικά για την κρέμα:
 1 φακελάκι μόρφατ σε σκόνη
 1 ποτήρι γάλα για τη σαντιγί
 1 ζαχαρούχο
 1 φλιτζανάκι εσπρέσσο (αν δεν έχετε διαλύστε 1 κουταλιά νες σε 3 ζεστό νερό)
 1/2 σφηνάκι κονιάκ
Υλικά για το σιρόπι:
 1 ποτήρι νερό
 4 κ.σ κοφτές νες
 8 κ.σ ζάχαρη
 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
 Καραμελωμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα (υπάρχουν έτοιμα στο μάρκετ)

Directions

Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.

2

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.

3

Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.

4

Σταματάμε το μίξερ ,προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

5

Μεταφέρουμε σε 2 ή 3 ταψάκια μικρά που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το παντεπάνι.

6

Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τα ταψάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.

7

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

8

Χτυπάμε με το μίξερ τη σκόνη μόρφατ με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.

9

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και, αφού ενσωματωθεί στη σαντιγί , προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ χτυπώντας λίγο ακόμη το μείγμα.

10

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο.

11

Τέλος ετοιμάζουμε το σιρόπι.

12

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά ,ανακατεύουμε λίγο και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφήνουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

13

Παίρνουμε ένα τσέρκι με πάτο και τοποθετούμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι.

14

Το σιροπιάζουμε και βάζουμε το 1/3 της κρέμας.

15

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα .

16

Παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα, παντεσπάνι ,σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.

17

Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.

18

Αν θέλουμε γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια της τούρτας με χοντροκομμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Είναι πολύ ελαφριά, ιδανική για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού .
Οι λάτρεις του καφέ θα την αγαπήσουν ιδιαίτερα.

Τούρτα Καφέ

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤