Η μέρα ξεκινάει καλύτερα με έναν καφέ… φανταστείτε πόσο καλά μπορεί να ξεκινήσει με ένα κομμάτι τούρτα καφέ! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Σταματάμε το μίξερ ,προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε 2 ή 3 ταψάκια μικρά που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το παντεπάνι.
Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τα ταψάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με το μίξερ τη σκόνη μόρφατ με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και, αφού ενσωματωθεί στη σαντιγί , προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ χτυπώντας λίγο ακόμη το μείγμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο.
Τέλος ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά ,ανακατεύουμε λίγο και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφήνουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα τσέρκι με πάτο και τοποθετούμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι.
Το σιροπιάζουμε και βάζουμε το 1/3 της κρέμας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα .
Παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα, παντεσπάνι ,σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια της τούρτας με χοντροκομμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Είναι πολύ ελαφριά, ιδανική για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού .
Οι λάτρεις του καφέ θα την αγαπήσουν ιδιαίτερα.
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.
Σταματάμε το μίξερ ,προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε 2 ή 3 ταψάκια μικρά που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα το παντεπάνι.
Βγάζουμε τα παντεσπάνια από τα ταψάκια και αφήνουμε να κρυώσουν.
Ετοιμάζουμε την κρέμα.
Χτυπάμε με το μίξερ τη σκόνη μόρφατ με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο και, αφού ενσωματωθεί στη σαντιγί , προσθέτουμε το καφέ και το κονιάκ χτυπώντας λίγο ακόμη το μείγμα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τη φυλάμε στο ψυγείο.
Τέλος ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά ,ανακατεύουμε λίγο και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφήνουμε 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε ένα τσέρκι με πάτο και τοποθετούμε μέσα το πρώτο παντεσπάνι.
Το σιροπιάζουμε και βάζουμε το 1/3 της κρέμας.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα .
Παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα, παντεσπάνι ,σιρόπι και την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο για να σφίξει η κρέμα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε πασπαλίζοντας την επιφάνεια της τούρτας με χοντροκομμένα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Είναι πολύ ελαφριά, ιδανική για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού .
Οι λάτρεις του καφέ θα την αγαπήσουν ιδιαίτερα.