Για τη νηστεία του Αυγούστου (αλλά και όχι μόνο) το Μεσογειακό Λαχματζούν είναι η καλύτερη επιλογή! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Ξεκινάμε με τη ζύμη.
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το νερό (καλό είναι να είναι κρύο για να γίνει χλιαρό το μείγμα) και προσθέτουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το corn flour κοσκινισμένα, ανοίγουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και λίγο λίγο το υγρό ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο που έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και πλάθουμε 4 μπάλες.
Τις καλύπτουμε με νωπή πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις μελιτζάνες (μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι ) μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νεράκι και αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο να δέσει η σάλτσα.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια σε μακρόστενα φύλλα.
Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στην ανάποδη μεριά της λαμαρίνας του φούρνου.
Απλώνουμε κατά μήκος πέστο βασιλικού και από πάνω τη μελιτζάνα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C ,στις αντιστάσεις ,για περίπου 20 λεπτά.
Με το που κρυώσει λίγο βάζουμε από πάνω ντομάτα σε κυβάκια, φύλλα ρόκας και μοτσαρελάκια, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε!
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε με τη ζύμη.
Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το νερό (καλό είναι να είναι κρύο για να γίνει χλιαρό το μείγμα) και προσθέτουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η μαγιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το corn flour κοσκινισμένα, ανοίγουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και λίγο λίγο το υγρό ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο που έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και πλάθουμε 4 μπάλες.
Τις καλύπτουμε με νωπή πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μικρά κυβάκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις μελιτζάνες (μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πιπέρι ) μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νεράκι και αφήνουμε για ένα πεντάλεπτο να δέσει η σάλτσα.
Με ένα πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια σε μακρόστενα φύλλα.
Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στην ανάποδη μεριά της λαμαρίνας του φούρνου.
Απλώνουμε κατά μήκος πέστο βασιλικού και από πάνω τη μελιτζάνα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 220ο C ,στις αντιστάσεις ,για περίπου 20 λεπτά.
Με το που κρυώσει λίγο βάζουμε από πάνω ντομάτα σε κυβάκια, φύλλα ρόκας και μοτσαρελάκια, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και απολαμβάνουμε!