loader image

Κρέπες με σπανάκι & κοτόπουλο

Κατηγορία: Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Κρέπες με σπανάκι & κοτόπουλο

Θρεπτικό, νόστιμο, εύκολο; Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γεύμα; Η συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ για κρέπες με σπανάκι και κοτόπουλο, τα έχει όλα!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Θρεπτικό, νόστιμο, εύκολο; Τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα γεύμα; Η συνταγή της Χριστίνας Τσετινέ για κρέπες με σπανάκι και κοτόπουλο, τα έχει όλα!

Yields1 Serving
Υλικά για 8 κρέπες:
 100 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 2 αυγά
 250 ml γάλα
 25 g βούτυρο λιωμένο
 λίγο αλάτι
 ένα φιλέτο κοτόπουλο
 200 g σπανάκι
 120 ml κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
 150 g τριμμένη γραβιέρα
 4 φέτες μοτσαρέλα
 σκόρδο σε σκόνη
 αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1

Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες.

2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη.

3

Προσθέτουμε το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο ,συνεχίζουμε λίγο ακόμη το ανακάτεμα και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.

4

Όσο ξεκουράζεται ο χυλός βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε.

5

Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.

6

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό ντομάτας και το σκόρδο σε σκόνη και περιμένουμε να πάρει μια βράση.

7

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ενσωματώνουμε στο μείγμα το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.

8

Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει ρίχνουμε λίγο χυλό για κρέπες, φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια (ή κουνώντας το τηγάνι είτε με το ειδικό εργαλείο για κρέπες)και σε μεσαία θερμοκρασία φτιάχνουμε τις κρέπες γυρίζοντας προσεκτικά και από τις 2 πλευρές.

9

Αφού ετοιμαστούν όλες οι κρέπες τις γεμίζουμε.

10

Κατά μήκος της βάσης ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και από πάνω τοποθετούμε γέμιση.

11

Ρολάρουμε προς τα πάνω και τοποθετούμε σε πυρεξάκι.

12

Σκεπάζουμε τις κρέπες με μοτσαρέλα σε φέτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει χρυσό χρώμα.

Ένα πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Ingredients

Υλικά για 8 κρέπες:
 100 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 2 αυγά
 250 ml γάλα
 25 g βούτυρο λιωμένο
 λίγο αλάτι
 ένα φιλέτο κοτόπουλο
 200 g σπανάκι
 120 ml κρέμα γάλακτος
 1 κ.σ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
 150 g τριμμένη γραβιέρα
 4 φέτες μοτσαρέλα
 σκόρδο σε σκόνη
 αλάτι, πιπέρι

Directions

Εκτέλεση:
1

Ετοιμάζουμε το μείγμα για τις κρέπες.

2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη.

3

Προσθέτουμε το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο ,συνεχίζουμε λίγο ακόμη το ανακάτεμα και αφήνουμε στην άκρη για μία ώρα.

4

Όσο ξεκουράζεται ο χυλός βράζουμε το κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε.

5

Στη συνέχεια, σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.

6

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τον χυμό ντομάτας και το σκόρδο σε σκόνη και περιμένουμε να πάρει μια βράση.

7

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ενσωματώνουμε στο μείγμα το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε.

8

Σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει ρίχνουμε λίγο χυλό για κρέπες, φροντίζουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια (ή κουνώντας το τηγάνι είτε με το ειδικό εργαλείο για κρέπες)και σε μεσαία θερμοκρασία φτιάχνουμε τις κρέπες γυρίζοντας προσεκτικά και από τις 2 πλευρές.

9

Αφού ετοιμαστούν όλες οι κρέπες τις γεμίζουμε.

10

Κατά μήκος της βάσης ρίχνουμε τριμμένη γραβιέρα και από πάνω τοποθετούμε γέμιση.

11

Ρολάρουμε προς τα πάνω και τοποθετούμε σε πυρεξάκι.

12

Σκεπάζουμε τις κρέπες με μοτσαρέλα σε φέτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να πάρει χρυσό χρώμα.

Ένα πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις.

Κρέπες με σπανάκι & κοτόπουλο

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!