loader image

Βάφλες

Κατηγορία: Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Βάφλες

Γλυκιά ή αλμυρή; Γιατί όχι και τα δύο; Άλλωστε, ποιος θα έλεγε όχι σε μια βάφλα; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Γλυκιά ή αλμυρή; Γιατί όχι και τα δύο; Άλλωστε, ποιος θα έλεγε όχι σε μια βάφλα; Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 10 g baking powder
 80 g λιωμένο βούτυρο
 20 g ζάχαρη
 400 ml γάλα
 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και τη βανίλια .

4

Προσθέτουμε τα στερεά μας σιγά σιγά στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας διαρκώς και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.

5

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο (μπορούμε και όλο το βράδυ).

6

Ψήνουμε στο ειδικό μηχάνημα.

7

Αν θέλουμε τις βάφλες αλμυρές δεν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε ½ κουταλάκι αλάτι.

Είναι από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες συνταγές για βάφλες!

Ingredients

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής ( συν επιπλέον για αλεύρωμα των χεριών)
 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 10 g baking powder
 80 g λιωμένο βούτυρο
 20 g ζάχαρη
 400 ml γάλα
 1 βανίλια

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.

2

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη.

3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το baking, τη ζάχαρη και τη βανίλια .

4

Προσθέτουμε τα στερεά μας σιγά σιγά στο μείγμα αυγών ανακατεύοντας διαρκώς και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.

5

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο (μπορούμε και όλο το βράδυ).

6

Ψήνουμε στο ειδικό μηχάνημα.

7

Αν θέλουμε τις βάφλες αλμυρές δεν προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ρίχνουμε ½ κουταλάκι αλάτι.

Είναι από τις πιο νόστιμες και πετυχημένες συνταγές για βάφλες!

Βάφλες

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤