Για τους λάτρεις του φυστικιού! Βασιλόπιτα με φυστίκι Αιγίνης από τη Χριστίνα Τσετινέ! 🌟
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο και το άλειμμα φυστικιού με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.
Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
Προσθέτουμε το ανθόνερο ή το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω ,σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ή λιώνουμε λευκή σοκολάτα και περιχύνουμε.
Ingredients
Directions
Χτυπάμε στο μίξερ καλά το βούτυρο και το άλειμμα φυστικιού με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά φροντίζοντας να ενσωματώνονται στο μείγμα κάθε φορά.
Σε μια γαβάθα ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder.
Προσθέτουμε το ανθόνερο ή το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρόγγυλο ταψάκι( 28- 30 εκ.) , βυθίζουμε το κέρμα που έχουμε τυλίξει με αλουμινόχαρτο, και από πάνω ,σε όλη την επιφάνεια, βάζουμε το χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 40 -45 λεπτά (στο 40λεπτο τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα αν ψήθηκε).
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βγάζουμε προσεκτικά.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με άχνη ή λιώνουμε λευκή σοκολάτα και περιχύνουμε.