Πεντανόστιμο, εύκολο και αφράτο τσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα και αμύγδαλα από την Χριστίνα Τσετινέ! Το πιο τέλειο τσουρέκι! Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.
Σε μία κατσαρόλα ,σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε με τα χέρια τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα βουτύρου- γάλακτος.
Δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξαναζυμώνουμε.
Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
Ανοίγουμε το καθένα σε παραλληλόγραμμο.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνειά του τα αποξηραμένα φρούτα, ,τη σοκολάτα και το φιλέ αμυγδάλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο κομμάτι.
Με τα δύο ρολά πλέκουμε μια πλεξίδα και μετά την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Την τοποθετούμε σε ταψάκι ή τσέρκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Καλύπτουμε πάλι με μεμβράνη και περιμένουμε άλλα 20 λεπτά.
Αφού ξεκουραστεί, αλείφουμε προσεκτικά την επιφάνεια με ένα αυγό και από πάνω προσθέτουμε έξτρα φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-50 λεπτά.
Ingredients
Directions
Σε μία κατσαρόλα ,σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε με τα χέρια τη μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό μείγμα βουτύρου- γάλακτος.
Δουλεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το αυγό ελαφρά χτυπημένο.
Ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη ελαστική και να μην κολλάει.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ξαναζυμώνουμε.
Τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια.
Ανοίγουμε το καθένα σε παραλληλόγραμμο.
Πασπαλίζουμε στην επιφάνειά του τα αποξηραμένα φρούτα, ,τη σοκολάτα και το φιλέ αμυγδάλου και τυλίγουμε σε ρολό.
Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο κομμάτι.
Με τα δύο ρολά πλέκουμε μια πλεξίδα και μετά την τυλίγουμε σαν σαλιγκάρι.
Την τοποθετούμε σε ταψάκι ή τσέρκι στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Καλύπτουμε πάλι με μεμβράνη και περιμένουμε άλλα 20 λεπτά.
Αφού ξεκουραστεί, αλείφουμε προσεκτικά την επιφάνεια με ένα αυγό και από πάνω προσθέτουμε έξτρα φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-50 λεπτά.