loader image

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο μαύρης σοκολάτας

Κατηγορία: Εορταστικά, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Σοκολατένιο κέικ με γλάσο μαύρης σοκολάτας

Η Χριστίνα Τσετινέ μας προτείνει αυτήν την απλή συνταγή. Ζουμερό και λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με γράσο μαύρης σοκολάτας! 🍫 Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η Χριστίνα Τσετινέ μας προτείνει αυτήν την απλή συνταγή. Ζουμερό και λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με γράσο μαύρης σοκολάτας! 🍫 Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.

Yields1 Serving
Υλικά για το κέικ:
 260 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder
 80 γρ. κακάο κοσκινισμένο
 180 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 400 γρ. ζάχαρη
 5 αυγά
 1 βανίλια
 1/4 κουταλάκι σόδα
 130 ml γάλα
Υλικά για το γλάσο:
 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με το γλάσο.

2

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και όταν πάρει βράση τη χύνουμε στο μπολάκι που έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

3

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της λιωμένης σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

4

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τα 5 αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το γάλα.

5

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

6

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρόγγυλα ταψάκια μεσαίου μεγέθους μιας χρήσης και χωρίζουμε το μείγμα μας στα 2.

7

Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (στα 25 λεπτά βυθίστε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).

8

Βάζουμε τον πρώτο δίσκο κέικ στη βάση μιας τουρτιέρας ,από πάνω στρώνουμε το μισό γλάσο σοκολάτας ,πασπαλίζουμε με λίγη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και από πάνω βάζουμε το δεύτερο δίσκο κέικ.

9

Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Μπορείτε να βάλετε και σε κανονική φόρμα το κέικ και να απλά να περιχύσετε με το γλάσο και να στολίσετε με κόκκινα φρούτα του δάσους.
Η επιλογή δική σας.

Ingredients

Υλικά για το κέικ:
 260 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ Κομοτηνής μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού baking powder
 80 γρ. κακάο κοσκινισμένο
 180 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 400 γρ. ζάχαρη
 5 αυγά
 1 βανίλια
 1/4 κουταλάκι σόδα
 130 ml γάλα
Υλικά για το γλάσο:
 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Directions

Εκτέλεση:
1

Ξεκινάμε με το γλάσο.

2

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και όταν πάρει βράση τη χύνουμε στο μπολάκι που έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.

3

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της λιωμένης σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.

4

Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τα 5 αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το γάλα.

5

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

6

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρόγγυλα ταψάκια μεσαίου μεγέθους μιας χρήσης και χωρίζουμε το μείγμα μας στα 2.

7

Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (στα 25 λεπτά βυθίστε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).

8

Βάζουμε τον πρώτο δίσκο κέικ στη βάση μιας τουρτιέρας ,από πάνω στρώνουμε το μισό γλάσο σοκολάτας ,πασπαλίζουμε με λίγη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και από πάνω βάζουμε το δεύτερο δίσκο κέικ.

9

Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Μπορείτε να βάλετε και σε κανονική φόρμα το κέικ και να απλά να περιχύσετε με το γλάσο και να στολίσετε με κόκκινα φρούτα του δάσους.
Η επιλογή δική σας.

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο μαύρης σοκολάτας

Σχετικές Συνταγές:

Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!
Τσουρέκι με αποξηραμένα φρούταBy Χριστίνα ΤσετινέΠεντανόστιμο, εύκολο και αφράτο τσουρέκι με αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα και αμύγδαλα από την Χριστίνα Τσετινέ! Το πιο τέλειο τσουρέκι! Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.