Η Χριστίνα Τσετινέ μας προτείνει αυτήν την απλή συνταγή. Ζουμερό και λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με γράσο μαύρης σοκολάτας! 🍫 Ανακαλύψτε τη συνταγή τώρα.
Ξεκινάμε με το γλάσο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και όταν πάρει βράση τη χύνουμε στο μπολάκι που έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της λιωμένης σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τα 5 αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το γάλα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρόγγυλα ταψάκια μεσαίου μεγέθους μιας χρήσης και χωρίζουμε το μείγμα μας στα 2.
Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (στα 25 λεπτά βυθίστε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).
Βάζουμε τον πρώτο δίσκο κέικ στη βάση μιας τουρτιέρας ,από πάνω στρώνουμε το μισό γλάσο σοκολάτας ,πασπαλίζουμε με λίγη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και από πάνω βάζουμε το δεύτερο δίσκο κέικ.
Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μπορείτε να βάλετε και σε κανονική φόρμα το κέικ και να απλά να περιχύσετε με το γλάσο και να στολίσετε με κόκκινα φρούτα του δάσους.
Η επιλογή δική σας.
Ingredients
Directions
Ξεκινάμε με το γλάσο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το μέλι και όταν πάρει βράση τη χύνουμε στο μπολάκι που έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της λιωμένης σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη για 3 λεπτά και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τα 5 αυγά, τη βανίλια, τη σόδα και το γάλα.
Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 στρόγγυλα ταψάκια μεσαίου μεγέθους μιας χρήσης και χωρίζουμε το μείγμα μας στα 2.
Ψήνουμε στους 180 Βαθμούς για 30 λεπτά περίπου (στα 25 λεπτά βυθίστε μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή είναι έτοιμα).
Βάζουμε τον πρώτο δίσκο κέικ στη βάση μιας τουρτιέρας ,από πάνω στρώνουμε το μισό γλάσο σοκολάτας ,πασπαλίζουμε με λίγη κουβερτούρα ψιλοκομμένη και από πάνω βάζουμε το δεύτερο δίσκο κέικ.
Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο γλάσο και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μπορείτε να βάλετε και σε κανονική φόρμα το κέικ και να απλά να περιχύσετε με το γλάσο και να στολίσετε με κόκκινα φρούτα του δάσους.
Η επιλογή δική σας.