Η αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι ένα νόστιμο πιάτο που θα λατρέψετε από τη Χριστίνα Τσετινέ. 🎃 Η κολοκύθα και η φέτα δίνουν στη γέμιση μια μοναδική γεύση και άρωμα.
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε στον πολυκόφτη (μπορούμε και να την τρίψουμε αλλά είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία) και μετά σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και 3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.
Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεσαίο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα( εναλλακτικά βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τον χυλό πάνω της).
Προσθέτουμε στην επιφάνεια τη γραβιέρα, τα κομματάκια μπέικον και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι (ή μπορούμε αντί για λάδι να βάλουμε διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 1 ώρα( αν το ψήσουμε στις αντιστάσεις το βάζουμε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).
Ingredients
Directions
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε στον πολυκόφτη (μπορούμε και να την τρίψουμε αλλά είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία) και μετά σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και 3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.
Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μεσαίο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα( εναλλακτικά βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τον χυλό πάνω της).
Προσθέτουμε στην επιφάνεια τη γραβιέρα, τα κομματάκια μπέικον και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι (ή μπορούμε αντί για λάδι να βάλουμε διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 1 ώρα( αν το ψήσουμε στις αντιστάσεις το βάζουμε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).