loader image

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κολοκύθα και φέτα

Κατηγορία: Ζύμες, Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κολοκύθα και φέτα

Η αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι ένα νόστιμο πιάτο που θα λατρέψετε από τη Χριστίνα Τσετινέ. 🎃 Η κολοκύθα και η φέτα δίνουν στη γέμιση μια μοναδική γεύση και άρωμα.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι ένα νόστιμο πιάτο που θα λατρέψετε από τη Χριστίνα Τσετινέ. 🎃 Η κολοκύθα και η φέτα δίνουν στη γέμιση μια μοναδική γεύση και άρωμα.

Yields1 Serving
Υλικά (για ένα μεσαίο ταψί) :
 250 - 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μικρή κολοκύθα
 400 γρ. φέτα
 3 αυγά
 100 ml γάλα
 1 ποτήρι ελαιόλαδο (γύρω στα 150 ml)
 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
 2-3 λωρίδες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
 αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε στον πολυκόφτη (μπορούμε και να την τρίψουμε αλλά είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία) και μετά σε ένα μεγάλο μπολ.

2

Ρίχνουμε τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και   3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.

3

Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι  και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.

4

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεσαίο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα( εναλλακτικά βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τον χυλό πάνω της).

5

Προσθέτουμε στην επιφάνεια τη γραβιέρα, τα κομματάκια μπέικον και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι (ή μπορούμε αντί για λάδι να βάλουμε διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο).

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 1 ώρα( αν το ψήσουμε στις αντιστάσεις το βάζουμε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).

Ingredients

Υλικά (για ένα μεσαίο ταψί) :
 250 - 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μικρή κολοκύθα
 400 γρ. φέτα
 3 αυγά
 100 ml γάλα
 1 ποτήρι ελαιόλαδο (γύρω στα 150 ml)
 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
 2-3 λωρίδες μπέικον κομμένες σε μικρά κομμάτια
 αλάτι, πιπέρι

Directions

Εκτέλεση:
1

Καθαρίζουμε την κολοκύθα, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τη βάζουμε στον πολυκόφτη (μπορούμε και να την τρίψουμε αλλά είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία) και μετά σε ένα μεγάλο μπολ.

2

Ρίχνουμε τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και   3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.

3

Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι  και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.

4

Βουτυρώνουμε καλά ένα μεσαίο ταψί, το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα( εναλλακτικά βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τον χυλό πάνω της).

5

Προσθέτουμε στην επιφάνεια τη γραβιέρα, τα κομματάκια μπέικον και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι (ή μπορούμε αντί για λάδι να βάλουμε διάσπαρτα κομματάκια βούτυρο).

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 1 ώρα( αν το ψήσουμε στις αντιστάσεις το βάζουμε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).

Αλμυρή κολοκυθόπιτα με κολοκύθα και φέτα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!