loader image

Μηλόπιτα κέικ με κρέμα

Κατηγορία: Γλυκά, Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Μηλόπιτα κέικ με κρέμα

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας του έρωτα, και τι καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε την αγάπη σας από το να μοιραστείτε μια λαχταριστή μηλόπιτα κέικ με τους αγαπημένους σας; ❤️Δοκιμάστε τη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ! 🍎
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας του έρωτα, και τι καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε την αγάπη σας από το να μοιραστείτε μια λαχταριστή μηλόπιτα κέικ με τους αγαπημένους σας; ❤️Δοκιμάστε τη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ! 🍎

Yields1 Serving
Υλικά (για το κέικ) :
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 125 γρ βιτάμ μαλακό
 200 γρ. ζάχαρη
 2 αυγά
 1 βανίλια
 180 ml γάλα
 2 μεσαία μήλα
 Χυμό από 1/2 λεμόνι
 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για την κρέμα
 45 γρ. κάστερ πάουντερ
 50 γρ. ζάχαρη
 300 ml γάλα
Εκτέλεση:
1

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.

2

Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού ,την ζάχαρη και την κανέλα ,ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

3

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

4

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ ή με το μίξερ χειρός.

6

Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν στο μείγμα.

7

 Σε ένα μεσαίο ταψάκι στρογγυλό απλώνουμε λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα μας.

8

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας.

9

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη και 150 ml γάλα.

10

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε στο γάλα το μείγμα του μπολ.

11

Ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει η κρέμα.

12

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.

13

 Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (η επιφάνεια πρέπει να είναι χρυσαφένια και το εσωτερικό το ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα).

14

 Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Ingredients

Υλικά (για το κέικ) :
 250 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 125 γρ βιτάμ μαλακό
 200 γρ. ζάχαρη
 2 αυγά
 1 βανίλια
 180 ml γάλα
 2 μεσαία μήλα
 Χυμό από 1/2 λεμόνι
 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Για την κρέμα
 45 γρ. κάστερ πάουντερ
 50 γρ. ζάχαρη
 300 ml γάλα

Directions

Εκτέλεση:
1

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβάκια.

2

Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμονιού ,την ζάχαρη και την κανέλα ,ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.

3

Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

4

Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.

5

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με την μαρίζ ή με το μίξερ χειρός.

6

Τέλος προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε καλά για να ενσωματωθούν στο μείγμα.

7

 Σε ένα μεσαίο ταψάκι στρογγυλό απλώνουμε λαδόκολλα και προσθέτουμε το μείγμα μας.

8

Ετοιμάζουμε την κρέμα μας.

9

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη και 150 ml γάλα.

10

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε στο γάλα το μείγμα του μπολ.

11

Ανακατεύουμε έντονα μέχρι να πήξει η κρέμα.

12

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο ανακατεύοντας καλά μέχρι να λιώσει.

13

 Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το μείγμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 περίπου λεπτά (η επιφάνεια πρέπει να είναι χρυσαφένια και το εσωτερικό το ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα).

14

 Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μηλόπιτα κέικ με κρέμα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!