loader image

Τριφτή μηλόπιτα

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Τριφτή μηλόπιτα

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα - λένε. Που να δείτε τι κάνει μια μηλόπιτα! Δοκιμάστε τη συνταγή για τριφτή μηλόπιτα από την Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα - λένε. Που να δείτε τι κάνει μια μηλόπιτα! Δοκιμάστε τη συνταγή για τριφτή μηλόπιτα από την Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά (για τη ζύμη):
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 2 κ.γ baking powder
 1 μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 1 κούπα ζάχαρη
 ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά
 3-4 ξινόμηλα
 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 κανέλα
Εκτέλεση:
1

Αφαιρούμε τη φλούδα και τον πυρήνα των μήλων και τα κόβουμε λεπτές ροδέλες.

2

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

3

Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να αφρατέψουν.

4

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.

5

Η ζύμη που θα προκύψει θα τρίβεται πολύ εύκολα και αυτό είναι το ζητούμενο.

6

Βουτυρώνουμε (ή βάζουμε λαδόκολλα) ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.

7

Ρίχνουμε τη μισή τριμμένη ζύμη στο πάτο του και την πατάμε καλά προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

8

Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

9

Πασπαλίζουμε τα μήλα με ζάχαρη και κανέλα και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης.

10

Από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη σε ακανόνιστα κομμάτια.

11

Αν θέλουμε μπορούμε μαζί με τη ζύμη να προσθέσουμε και κομμάτια χαλβά σε κυβάκια.

12

Ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (25-30 λεπτά)

Ingredients

Υλικά (για τη ζύμη):
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 2 κ.γ baking powder
 1 μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
 1 κούπα ζάχαρη
 ξύσμα πορτοκαλιού προαιρετικά
 3-4 ξινόμηλα
 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
 κανέλα

Directions

Εκτέλεση:
1

Αφαιρούμε τη φλούδα και τον πυρήνα των μήλων και τα κόβουμε λεπτές ροδέλες.

2

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

3

Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και τα δουλεύουμε με το χέρι μέχρι να αφρατέψουν.

4

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και, αν θέλουμε, το ξύσμα πορτοκαλιού.

5

Η ζύμη που θα προκύψει θα τρίβεται πολύ εύκολα και αυτό είναι το ζητούμενο.

6

Βουτυρώνουμε (ή βάζουμε λαδόκολλα) ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.

7

Ρίχνουμε τη μισή τριμμένη ζύμη στο πάτο του και την πατάμε καλά προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

8

Ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

9

Πασπαλίζουμε τα μήλα με ζάχαρη και κανέλα και τα απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης.

10

Από πάνω καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη σε ακανόνιστα κομμάτια.

11

Αν θέλουμε μπορούμε μαζί με τη ζύμη να προσθέσουμε και κομμάτια χαλβά σε κυβάκια.

12

Ψήνουμε στους 180ο C μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια (25-30 λεπτά)

Τριφτή μηλόπιτα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤