loader image

Τούρτα σοκολατίνα

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Τούρτα σοκολατίνα

Στις γιορτές και τα γενέθλια, αυτό που μετράει στα δώρα είναι η κίνηση! Φτιάξτε στους αγαπημένους σας την πιο νόστιμη τούρτα σοκολατίνα, με τα χεράκια σας! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Στις γιορτές και τα γενέθλια, αυτό που μετράει στα δώρα είναι η κίνηση! Φτιάξτε στους αγαπημένους σας την πιο νόστιμη τούρτα σοκολατίνα, με τα χεράκια σας! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ!

Yields1 Serving
Υλικά (για το παντεσπάνι):
 200 g (1,5 φλυτζάνα) αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ baking powder
 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g (1,5 φλυτζάνα) ζάχαρη
 2 κ.σ κακάο
Υλικά (για το σιρόπι):
 1,5 φλυτζάνα γάλα εβαπορέ
 1,5 φλυτζάνα νερό
 1 φλυτζανάκι του ελληνικού κονιάκ
Υλικά (για την κρέμα):
 1 μόρφατ σε κονσέρβα από το ψυγείο
 1 ζαχαρούχο
 250 g κουβερτούρα λιωμένη
Εκτέλεση:
1

Από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.

2

Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα (ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

3

Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).

4

Μοιράζουμε σε 3 μικρά στρόγγυλα ταψάκι μιας χρήσης που τα έχουμε βουτυρώσει (ή αν θέλετε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και μετά κόβετε εσείς το παντεσπάνι στο ύψος που επιθυμείτε).

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 περίπου λεπτά.

6

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τυλίγουμε με πετσέτα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

7

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

8

Παίρνουμε το μόρφατ σε κονσέρβα από το ψυγείο (το θέλουμε κρύο) και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.

9

Ρίχνουμε το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη.

10

Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα.

11

Ετοιμάζουμε και το σιρόπι αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το εβαπορέ, το νερό και το κονιάκ.

12

Παίρνουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.

13

Απλώνουμε από πάνω μια ποσότητα από την κρέμα μας.

14

Συνεχίζουμε με παντεσπάνι ,σιρόπι και κρέμα και τελειώνουμε με παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε.

15

Την υπόλοιπη κρέμα τη βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε από τα πλάγια και από πάνω την τούρτα μας (μπορείτε και απλά να την απλώσετε με σπάτουλα την κρέμα).

16

Αν θέλετε ολοκληρώνετε με φρέσκα φρούτα ή με τα ρετρό κερασάκια που έχουν οι κλασικές τούρτες!

Το παντεσπάνι γίνεται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμο.

Καλό είναι η τούρτα να “κάτσει” αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε ,για να μπορείτε να την κόβετε πιο εύκολα και για να απορροφήσει το παντεσπάνι το σιρόπι.

Ingredients

Υλικά (για το παντεσπάνι):
 200 g (1,5 φλυτζάνα) αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ baking powder
 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g (1,5 φλυτζάνα) ζάχαρη
 2 κ.σ κακάο
Υλικά (για το σιρόπι):
 1,5 φλυτζάνα γάλα εβαπορέ
 1,5 φλυτζάνα νερό
 1 φλυτζανάκι του ελληνικού κονιάκ
Υλικά (για την κρέμα):
 1 μόρφατ σε κονσέρβα από το ψυγείο
 1 ζαχαρούχο
 250 g κουβερτούρα λιωμένη

Directions

Εκτέλεση:
1

Από την προηγούμενη μέρα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι.

2

Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα (ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

3

Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).

4

Μοιράζουμε σε 3 μικρά στρόγγυλα ταψάκι μιας χρήσης που τα έχουμε βουτυρώσει (ή αν θέλετε σε ένα μεγαλύτερο ταψί και μετά κόβετε εσείς το παντεσπάνι στο ύψος που επιθυμείτε).

5

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 περίπου λεπτά.

6

Αφήνουμε να κρυώσουν και τα τυλίγουμε με πετσέτα μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.

7

Ετοιμάζουμε την κρέμα.

8

Παίρνουμε το μόρφατ σε κονσέρβα από το ψυγείο (το θέλουμε κρύο) και το χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει.

9

Ρίχνουμε το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη.

10

Στο τέλος προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και με μια μαρίζ ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα.

11

Ετοιμάζουμε και το σιρόπι αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το εβαπορέ, το νερό και το κονιάκ.

12

Παίρνουμε τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε.

13

Απλώνουμε από πάνω μια ποσότητα από την κρέμα μας.

14

Συνεχίζουμε με παντεσπάνι ,σιρόπι και κρέμα και τελειώνουμε με παντεσπάνι το οποίο σιροπιάζουμε.

15

Την υπόλοιπη κρέμα τη βάζουμε σε κορνέ και διακοσμούμε από τα πλάγια και από πάνω την τούρτα μας (μπορείτε και απλά να την απλώσετε με σπάτουλα την κρέμα).

16

Αν θέλετε ολοκληρώνετε με φρέσκα φρούτα ή με τα ρετρό κερασάκια που έχουν οι κλασικές τούρτες!

Το παντεσπάνι γίνεται πολύ εύκολα και είναι πολύ νόστιμο.

Καλό είναι η τούρτα να “κάτσει” αρκετές ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε ,για να μπορείτε να την κόβετε πιο εύκολα και για να απορροφήσει το παντεσπάνι το σιρόπι.

Τούρτα σοκολατίνα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤