loader image

Τούρτα μους φράουλα σοκολάτα

Κατηγορία: Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Τούρτα μους φράουλα σοκολάτα

Υποδεχόμαστε και επίσημα το καλοκαίρι και τον Ιούνιο με την κατάλληλη τούρτα! Αν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα φράουλα, τότε σίγουρα πρέπει να τη δοκιμάσετε!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Υποδεχόμαστε και επίσημα το καλοκαίρι και τον Ιούνιο με την κατάλληλη τούρτα! Αν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα φράουλα, τότε σίγουρα πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Yields1 Serving
Υλικά για το παντεσπάνι:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ baking powder
 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g ζάχαρη
 2 κ.σ κακάο
Υλικά για τη μους φράουλας:
 1 φακελάκι μους βανίλια σε σκόνη
 γάλα για τη μους (η ποσότητα που χρειάζεται δίνεται στις οδηγίες)
 6 μεγάλες ώριμες φράουλες
 Προαιρετικά, λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για τη μους σοκολάτας:
 1 φακελάκι μους σοκολάτας σε σκόνη
 200 ml γάλα για τη μους
Υλικά για το σιρόπι:
 1 κούπα γάλα ανάμεικτο με 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ
Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

2

Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).

3

Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 στρόγγυλα ταψάκια που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά περίπου.

4

Αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια μας και ετοιμάζουμε τις μους.

5

Για τη μους σοκολάτας χτυπάμε τη σκόνη μαζί με το γάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.

6

Για τη μους φράουλας, πολτοποιούμε αρχικά με ραβδομπλέντερ τις φράουλες και ρίχνουμε στον πολτό τόσο γάλα όσο να φτάσει συνολικά στα 220 ml.

7

Με αυτό το μείγμα δουλεύουμε τη σκόνη μους και αν θέλουμε πιο έντονο το χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής.

8

Παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι τον περνάμε με το σιρόπι και βάζουμε τη μους φράουλας .

9

Παίρνουμε τον επόμενο δίσκο, πάλι σιροπιάζουμε και βάζουμε τη μους σοκολάτας με την οποία περνάμε και τα πλαϊνά της τούρτας .

10

Αφήνουμε να κρυώσει ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.

Μπορούμε αντί για τούρτα να κάνουμε ατομικές μερίδες σε μπολάκια τα οποία και πιο εντυπωσιακά είναι και καταναλώνονται πιο εύκολα.

Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες ,τριμμένη σοκολάτα ή ροζέτες από τη μους φράουλας.

Ingredients

Υλικά για το παντεσπάνι:
 210 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής μαζί με 1 κ.γ baking powder
 8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
 300 g ζάχαρη
 2 κ.σ κακάο
Υλικά για τη μους φράουλας:
 1 φακελάκι μους βανίλια σε σκόνη
 γάλα για τη μους (η ποσότητα που χρειάζεται δίνεται στις οδηγίες)
 6 μεγάλες ώριμες φράουλες
 Προαιρετικά, λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
Υλικά για τη μους σοκολάτας:
 1 φακελάκι μους σοκολάτας σε σκόνη
 200 ml γάλα για τη μους
Υλικά για το σιρόπι:
 1 κούπα γάλα ανάμεικτο με 1 κουταλάκι του γλυκού κονιάκ

Directions

Εκτέλεση:
1

Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

2

Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).

3

Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 στρόγγυλα ταψάκια που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά περίπου.

4

Αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια μας και ετοιμάζουμε τις μους.

5

Για τη μους σοκολάτας χτυπάμε τη σκόνη μαζί με το γάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.

6

Για τη μους φράουλας, πολτοποιούμε αρχικά με ραβδομπλέντερ τις φράουλες και ρίχνουμε στον πολτό τόσο γάλα όσο να φτάσει συνολικά στα 220 ml.

7

Με αυτό το μείγμα δουλεύουμε τη σκόνη μους και αν θέλουμε πιο έντονο το χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής.

8

Παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι τον περνάμε με το σιρόπι και βάζουμε τη μους φράουλας .

9

Παίρνουμε τον επόμενο δίσκο, πάλι σιροπιάζουμε και βάζουμε τη μους σοκολάτας με την οποία περνάμε και τα πλαϊνά της τούρτας .

10

Αφήνουμε να κρυώσει ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.

Μπορούμε αντί για τούρτα να κάνουμε ατομικές μερίδες σε μπολάκια τα οποία και πιο εντυπωσιακά είναι και καταναλώνονται πιο εύκολα.

Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες ,τριμμένη σοκολάτα ή ροζέτες από τη μους φράουλας.

Τούρτα μους φράουλα σοκολάτα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!