Υποδεχόμαστε και επίσημα το καλοκαίρι και τον Ιούνιο με την κατάλληλη τούρτα! Αν σας αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτα φράουλα, τότε σίγουρα πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).
Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 στρόγγυλα ταψάκια που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια μας και ετοιμάζουμε τις μους.
Για τη μους σοκολάτας χτυπάμε τη σκόνη μαζί με το γάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Για τη μους φράουλας, πολτοποιούμε αρχικά με ραβδομπλέντερ τις φράουλες και ρίχνουμε στον πολτό τόσο γάλα όσο να φτάσει συνολικά στα 220 ml.
Με αυτό το μείγμα δουλεύουμε τη σκόνη μους και αν θέλουμε πιο έντονο το χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι τον περνάμε με το σιρόπι και βάζουμε τη μους φράουλας .
Παίρνουμε τον επόμενο δίσκο, πάλι σιροπιάζουμε και βάζουμε τη μους σοκολάτας με την οποία περνάμε και τα πλαϊνά της τούρτας .
Αφήνουμε να κρυώσει ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.
Μπορούμε αντί για τούρτα να κάνουμε ατομικές μερίδες σε μπολάκια τα οποία και πιο εντυπωσιακά είναι και καταναλώνονται πιο εύκολα.
Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες ,τριμμένη σοκολάτα ή ροζέτες από τη μους φράουλας.
Ingredients
Directions
Δουλεύουμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη με το σύρμα( ή αυγοδάρτη) σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Σε μια γαβάθα κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking και το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα (δε χρειάζεται πολύ χτύπημα).
Μοιράζουμε το μείγμα μας σε 2 στρόγγυλα ταψάκια που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν τα παντεσπάνια μας και ετοιμάζουμε τις μους.
Για τη μους σοκολάτας χτυπάμε τη σκόνη μαζί με το γάλα μέχρι να πήξει το μείγμα.
Για τη μους φράουλας, πολτοποιούμε αρχικά με ραβδομπλέντερ τις φράουλες και ρίχνουμε στον πολτό τόσο γάλα όσο να φτάσει συνολικά στα 220 ml.
Με αυτό το μείγμα δουλεύουμε τη σκόνη μους και αν θέλουμε πιο έντονο το χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγες σταγόνες από χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Παίρνουμε τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι τον περνάμε με το σιρόπι και βάζουμε τη μους φράουλας .
Παίρνουμε τον επόμενο δίσκο, πάλι σιροπιάζουμε και βάζουμε τη μους σοκολάτας με την οποία περνάμε και τα πλαϊνά της τούρτας .
Αφήνουμε να κρυώσει ένα ολόκληρο βράδυ στο ψυγείο και απολαμβάνουμε την επόμενη μέρα.
Μπορούμε αντί για τούρτα να κάνουμε ατομικές μερίδες σε μπολάκια τα οποία και πιο εντυπωσιακά είναι και καταναλώνονται πιο εύκολα.
Γαρνίρουμε με φρέσκες φράουλες ,τριμμένη σοκολάτα ή ροζέτες από τη μους φράουλας.