Η Κρήτη φημίζεται για τα φαγητά της. Ας μάθουμε αν η φήμη αληθεύει δοκιμάζοντας τη συνταγή για αυτά τα κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια.
Σε μια γαβάθα ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο , τη ρακή και το αλάτι και ανακατεύουμε τρίβοντας τα χέρια μας.
Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλίτσες καλύπτοντάς τα με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ένα λεπτό φύλλο(όχι τόσο λεπτό όσο στις κανονικές πίτες).
Κόβουμε με κουπάτ το φύλλο και το γεμίζουμε όπως στα τυροπιτάκια.
Τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
Τα τρώμε ζεστά με ή χωρίς μέλι από πάνω
Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη και απλά να τα βγάλουμε 20 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.
Ingredients
Directions
Σε μια γαβάθα ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο , τη ρακή και το αλάτι και ανακατεύουμε τρίβοντας τα χέρια μας.
Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα.
Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλίτσες καλύπτοντάς τα με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ένα λεπτό φύλλο(όχι τόσο λεπτό όσο στις κανονικές πίτες).
Κόβουμε με κουπάτ το φύλλο και το γεμίζουμε όπως στα τυροπιτάκια.
Τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.
Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.
Τα τρώμε ζεστά με ή χωρίς μέλι από πάνω
Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη και απλά να τα βγάλουμε 20 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.