loader image

Κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια

Αρχική   /    Recipes   /    Κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια

Η Κρήτη φημίζεται για τα φαγητά της. Ας μάθουμε αν η φήμη αληθεύει δοκιμάζοντας τη συνταγή για αυτά τα κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η Κρήτη φημίζεται για τα φαγητά της. Ας μάθουμε αν η φήμη αληθεύει δοκιμάζοντας τη συνταγή για αυτά τα κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια.

Yields1 Serving
Υλικά για 25-30 τυροπιτάκια:
 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 50 ml ελαιόλαδο
 25 ml ρακή (αν δεν έχετε και το τσίπουρο κάνει )
 250 ml νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
 Αλάτι
 Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (αν σας φαίνεται βαρύ μπορείτε να τα τηγανίσετε και σε ηλιέλαιο)
 Ξινομυζήθρα ή φέτα για τη γέμιση
 Μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο , τη ρακή και το αλάτι και ανακατεύουμε τρίβοντας τα χέρια μας.

2

Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μας.

3

Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλίτσες καλύπτοντάς τα με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

5

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ένα λεπτό φύλλο(όχι τόσο λεπτό όσο στις κανονικές πίτες).

6

Κόβουμε με κουπάτ το φύλλο και το γεμίζουμε όπως στα τυροπιτάκια.

7

Τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.

8

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.

9

Τα τρώμε ζεστά με ή χωρίς μέλι από πάνω

10

Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

11

Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη και απλά να τα βγάλουμε 20 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.

Ingredients

Υλικά για 25-30 τυροπιτάκια:
 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 50 ml ελαιόλαδο
 25 ml ρακή (αν δεν έχετε και το τσίπουρο κάνει )
 250 ml νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
 Αλάτι
 Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (αν σας φαίνεται βαρύ μπορείτε να τα τηγανίσετε και σε ηλιέλαιο)
 Ξινομυζήθρα ή φέτα για τη γέμιση
 Μέλι (προαιρετικά)

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο , τη ρακή και το αλάτι και ανακατεύουμε τρίβοντας τα χέρια μας.

2

Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μας.

3

Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλίτσες καλύπτοντάς τα με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

5

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ένα λεπτό φύλλο(όχι τόσο λεπτό όσο στις κανονικές πίτες).

6

Κόβουμε με κουπάτ το φύλλο και το γεμίζουμε όπως στα τυροπιτάκια.

7

Τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.

8

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.

9

Τα τρώμε ζεστά με ή χωρίς μέλι από πάνω

10

Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

11

Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη και απλά να τα βγάλουμε 20 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.

Κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!