loader image

Κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια

Αρχική   /    Recipes   /    Κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια

Η Κρήτη φημίζεται για τα φαγητά της. Ας μάθουμε αν η φήμη αληθεύει δοκιμάζοντας τη συνταγή για αυτά τα κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η Κρήτη φημίζεται για τα φαγητά της. Ας μάθουμε αν η φήμη αληθεύει δοκιμάζοντας τη συνταγή για αυτά τα κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια.

Yields1 Serving
Υλικά για 25-30 τυροπιτάκια:
 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 50 ml ελαιόλαδο
 25 ml ρακή (αν δεν έχετε και το τσίπουρο κάνει )
 250 ml νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
 Αλάτι
 Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (αν σας φαίνεται βαρύ μπορείτε να τα τηγανίσετε και σε ηλιέλαιο)
 Ξινομυζήθρα ή φέτα για τη γέμιση
 Μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο , τη ρακή και το αλάτι και ανακατεύουμε τρίβοντας τα χέρια μας.

2

Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μας.

3

Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλίτσες καλύπτοντάς τα με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

5

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ένα λεπτό φύλλο(όχι τόσο λεπτό όσο στις κανονικές πίτες).

6

Κόβουμε με κουπάτ το φύλλο και το γεμίζουμε όπως στα τυροπιτάκια.

7

Τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.

8

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.

9

Τα τρώμε ζεστά με ή χωρίς μέλι από πάνω

10

Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

11

Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη και απλά να τα βγάλουμε 20 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.

Ingredients

Υλικά για 25-30 τυροπιτάκια:
 500 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 50 ml ελαιόλαδο
 25 ml ρακή (αν δεν έχετε και το τσίπουρο κάνει )
 250 ml νερό (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
 Αλάτι
 Ελαιόλαδο για τηγάνισμα (αν σας φαίνεται βαρύ μπορείτε να τα τηγανίσετε και σε ηλιέλαιο)
 Ξινομυζήθρα ή φέτα για τη γέμιση
 Μέλι (προαιρετικά)

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο , τη ρακή και το αλάτι και ανακατεύουμε τρίβοντας τα χέρια μας.

2

Ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας ταυτόχρονα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ζυμάρι εύπλαστο που να μην κολλάει στα χέρια μας.

3

Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε τουλάχιστον για μία ώρα.

4

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε ίσα μέρη και τα κάνουμε μπαλίτσες καλύπτοντάς τα με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.

5

Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας με αλεύρι και ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε ένα λεπτό φύλλο(όχι τόσο λεπτό όσο στις κανονικές πίτες).

6

Κόβουμε με κουπάτ το φύλλο και το γεμίζουμε όπως στα τυροπιτάκια.

7

Τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.

8

Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα.

9

Τα τρώμε ζεστά με ή χωρίς μέλι από πάνω

10

Αν θέλουμε στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

11

Μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη και απλά να τα βγάλουμε 20 λεπτά πριν τα τηγανίσουμε.

Κρητικά τηγανητά τυροπιτάκια

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!