Για τα σνακ του καλοκαιριού χρειαζόμαστε κάτι θρεπτικό, εύκολο & ελαφρύ. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, τα πολύσπορα -χωρίς ζύμωμα - ψωμάκια με γιαούρτι!

Σε μια γαβάθα αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το νερό, τη μαγιά, τη βρώμη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ.
Ρίχνουμε τον κολοκυθόσπορο και το ηλιόσπορο ,ανακατεύουμε λίγο ακόμη και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τον παπαρουνόσπορο.
Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 Βαθμούς και στον πάτο του βάζουμε ένα σκεύος με ζεστό νερό (για να έχουν τα ψωμάκια τραγανή κόρα).
Απλώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνο ή σε ένα μεγάλο ταψί.
Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα με κάποιο κενό μεταξύ τους.
Βγαίνουν γύρω στα 6-8 ψωμάκια.
Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά.
Πριν τα κόψουμε τα αφήνουμε ένα 20λεπτο να κρυώσουν.
Ingredients
Directions
Σε μια γαβάθα αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το νερό, τη μαγιά, τη βρώμη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ.
Ρίχνουμε τον κολοκυθόσπορο και το ηλιόσπορο ,ανακατεύουμε λίγο ακόμη και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τον παπαρουνόσπορο.
Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 Βαθμούς και στον πάτο του βάζουμε ένα σκεύος με ζεστό νερό (για να έχουν τα ψωμάκια τραγανή κόρα).
Απλώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνο ή σε ένα μεγάλο ταψί.
Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα με κάποιο κενό μεταξύ τους.
Βγαίνουν γύρω στα 6-8 ψωμάκια.
Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά.
Πριν τα κόψουμε τα αφήνουμε ένα 20λεπτο να κρυώσουν.