loader image

Πολύσπορα ψωμάκια με γιαούρτι

Κατηγορία: Ψωμί

Αρχική   /    Recipes   /    Πολύσπορα ψωμάκια με γιαούρτι

Για τα σνακ του καλοκαιριού χρειαζόμαστε κάτι θρεπτικό, εύκολο & ελαφρύ. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, τα πολύσπορα -χωρίς ζύμωμα - ψωμάκια με γιαούρτι!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory

Για τα σνακ του καλοκαιριού χρειαζόμαστε κάτι θρεπτικό, εύκολο & ελαφρύ. Χρειαζόμαστε, δηλαδή, τα πολύσπορα -χωρίς ζύμωμα - ψωμάκια με γιαούρτι!

Yields1 Serving
Υλικά:
 270 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 145 γρ. γιαούρτι
 240 ml κρύο νερό
 74 γρ. νιφάδες βρώμης
 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
 1-2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
 1-2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο
 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο ή μαυροσούσαμο
 Αλάτι (1/2- 1 κουταλάκι του γλυκού)
Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το νερό, τη μαγιά, τη βρώμη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ.

2

Ρίχνουμε τον κολοκυθόσπορο και το ηλιόσπορο ,ανακατεύουμε λίγο ακόμη και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τον παπαρουνόσπορο.

3

Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ.

4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 Βαθμούς και στον πάτο του βάζουμε ένα σκεύος με ζεστό νερό (για να έχουν τα ψωμάκια τραγανή κόρα).

5

Απλώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνο ή σε ένα μεγάλο ταψί.

6

Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα με κάποιο κενό μεταξύ τους.

7

Βγαίνουν γύρω στα 6-8 ψωμάκια.

8

Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά.

9

Πριν τα κόψουμε τα αφήνουμε ένα 20λεπτο να κρυώσουν.

Ingredients

Υλικά:
 270 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 145 γρ. γιαούρτι
 240 ml κρύο νερό
 74 γρ. νιφάδες βρώμης
 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
 1-2 κουταλιές της σούπας κολοκυθόσπορο
 1-2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορο
 1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο ή μαυροσούσαμο
 Αλάτι (1/2- 1 κουταλάκι του γλυκού)

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε μια γαβάθα αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το νερό, τη μαγιά, τη βρώμη, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή μια μαρίζ.

2

Ρίχνουμε τον κολοκυθόσπορο και το ηλιόσπορο ,ανακατεύουμε λίγο ακόμη και τέλος πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τον παπαρουνόσπορο.

3

Σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες ή για όλο το βράδυ.

4

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 Βαθμούς και στον πάτο του βάζουμε ένα σκεύος με ζεστό νερό (για να έχουν τα ψωμάκια τραγανή κόρα).

5

Απλώνουμε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνο ή σε ένα μεγάλο ταψί.

6

Με ένα μεγάλο κουτάλι παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα με κάποιο κενό μεταξύ τους.

7

Βγαίνουν γύρω στα 6-8 ψωμάκια.

8

Ψήνουμε για 25- 30 λεπτά.

9

Πριν τα κόψουμε τα αφήνουμε ένα 20λεπτο να κρυώσουν.

Πολύσπορα ψωμάκια με γιαούρτι

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!