Καλοκαιρινή και άκρως φρουτώδης, αυτή η συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ θα γίνει η αγαπημένη σας! Ανοιχτή πίτα με βερύκοκα, για να τη μοιραστείτε με όσους αγαπάτε!

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το βούτυρο και είτε με μίξερ είτε με τα χέρια μας προσπαθούμε να κάνουμε μια τριφτή ζύμη(δεν πρέπει να δουλέψουμε πολύ τη ζύμη).
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη (δε χρειάζεται πολλή ώρα).
Κάνουμε το ζυμάρι μπάλα, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά τα 30 λεπτά βάζουμε τη ζύμη μας στο κέντρο μιας λαδόκολλάς και με τον πλάστη προσπαθούμε να την ανοίξουμε σε μεγάλο δίσκο ,όσο μπορούμε πιο ομοιόμορφο σε πάχος και μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε λαμαρίνα φούρνου.
Στο κέντρο του φύλλου βάζουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε αφήνοντας ένα κενό 2 δαχτύλων από την άκρη της ζύμης.
Πάνω στη μαρμελάδα απλώνουμε τα βερίκοκα ,το ένα δίπλα στο άλλο, γεμίζοντας όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και με το αμύγδαλο.
Ανασηκώνουμε τη ζύμη που προεξέχει και καλύπτουμε μέρος της πίτας.
Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με ζάχαρη και αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Αφού κρυώσει μπορούμε να αχνίσουμε την επιφάνειά της και να τη σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού.
Ingredients
Directions
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη.
Ρίχνουμε το βούτυρο και είτε με μίξερ είτε με τα χέρια μας προσπαθούμε να κάνουμε μια τριφτή ζύμη(δεν πρέπει να δουλέψουμε πολύ τη ζύμη).
Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη (δε χρειάζεται πολλή ώρα).
Κάνουμε το ζυμάρι μπάλα, το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μετά τα 30 λεπτά βάζουμε τη ζύμη μας στο κέντρο μιας λαδόκολλάς και με τον πλάστη προσπαθούμε να την ανοίξουμε σε μεγάλο δίσκο ,όσο μπορούμε πιο ομοιόμορφο σε πάχος και μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε λαμαρίνα φούρνου.
Στο κέντρο του φύλλου βάζουμε τη μαρμελάδα και την απλώνουμε αφήνοντας ένα κενό 2 δαχτύλων από την άκρη της ζύμης.
Πάνω στη μαρμελάδα απλώνουμε τα βερίκοκα ,το ένα δίπλα στο άλλο, γεμίζοντας όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και με το αμύγδαλο.
Ανασηκώνουμε τη ζύμη που προεξέχει και καλύπτουμε μέρος της πίτας.
Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης.
Πασπαλίζουμε τη ζύμη με ζάχαρη και αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Αφού κρυώσει μπορούμε να αχνίσουμε την επιφάνειά της και να τη σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτού.