loader image

Ντοματοκεφτέδες

Αρχική   /    Recipes   /    Ντοματοκεφτέδες

Οι κλασικοί και αγαπημένοι ντοματοκεφτέδες με την υπογραφή της Χριστίνας Τσετινέ είναι το συνοδευτικό, ή το κυρίως, που δε γίνεται να λείπει από το τραπέζι σας!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Οι κλασικοί και αγαπημένοι ντοματοκεφτέδες με την υπογραφή της Χριστίνας Τσετινέ είναι το συνοδευτικό, ή το κυρίως, που δε γίνεται να λείπει από το τραπέζι σας!

Yields1 Serving
Υλικά (για 20 περίπου τεμάχια):
 130-150 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 μεγάλες (ή 3 μεσαίες) ντομάτες
 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 100-150 γρ φέτα θρυμματισμένη
 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 Μαϊντανός ψιλοκομμένος
 Βασιλικός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
 Αλάτι
 Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
1

Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια (εναλλακτικά τις βάζουμε στο μούλτι αλλά εγώ προτιμώ σε κυβάκια γιατί δε χάνουν το σώμα τους στο τηγάνισμα).

2

Τις τοποθετούμε σε μια μπασίνα και εκεί μέσα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

3

Με κουτάλι ή με το χέρι (καλύτερα να φοράμε γάντι) ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό ,όχι υδαρή.

4

Σε τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε προσεκτικά με το κουτάλι ποσότητες από τον χυλό μας.

5

Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία (στο 7-8) και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.

6

Τους απολαμβάνετε σκέτους ,με τζατζίκι ή με κάποιο τυρί σε αλειφωτή μορφή ,όπως Τσαντιλωτή Μυκόνου ή Κατίκι Δομοκού.

Ingredients

Υλικά (για 20 περίπου τεμάχια):
 130-150 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 μεγάλες (ή 3 μεσαίες) ντομάτες
 1-2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
 100-150 γρ φέτα θρυμματισμένη
 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
 Μαϊντανός ψιλοκομμένος
 Βασιλικός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
 Αλάτι
 Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Directions

Εκτέλεση:
1

Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια (εναλλακτικά τις βάζουμε στο μούλτι αλλά εγώ προτιμώ σε κυβάκια γιατί δε χάνουν το σώμα τους στο τηγάνισμα).

2

Τις τοποθετούμε σε μια μπασίνα και εκεί μέσα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

3

Με κουτάλι ή με το χέρι (καλύτερα να φοράμε γάντι) ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό ,όχι υδαρή.

4

Σε τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε προσεκτικά με το κουτάλι ποσότητες από τον χυλό μας.

5

Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία (στο 7-8) και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.

6

Τους απολαμβάνετε σκέτους ,με τζατζίκι ή με κάποιο τυρί σε αλειφωτή μορφή ,όπως Τσαντιλωτή Μυκόνου ή Κατίκι Δομοκού.

Ντοματοκεφτέδες

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!