Οι κλασικοί και αγαπημένοι ντοματοκεφτέδες με την υπογραφή της Χριστίνας Τσετινέ είναι το συνοδευτικό, ή το κυρίως, που δε γίνεται να λείπει από το τραπέζι σας!
Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια (εναλλακτικά τις βάζουμε στο μούλτι αλλά εγώ προτιμώ σε κυβάκια γιατί δε χάνουν το σώμα τους στο τηγάνισμα).
Τις τοποθετούμε σε μια μπασίνα και εκεί μέσα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Με κουτάλι ή με το χέρι (καλύτερα να φοράμε γάντι) ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό ,όχι υδαρή.
Σε τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε προσεκτικά με το κουτάλι ποσότητες από τον χυλό μας.
Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία (στο 7-8) και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.
Τους απολαμβάνετε σκέτους ,με τζατζίκι ή με κάποιο τυρί σε αλειφωτή μορφή ,όπως Τσαντιλωτή Μυκόνου ή Κατίκι Δομοκού.
Ingredients
Directions
Κόβουμε τις ντομάτες σε πολύ μικρά κυβάκια (εναλλακτικά τις βάζουμε στο μούλτι αλλά εγώ προτιμώ σε κυβάκια γιατί δε χάνουν το σώμα τους στο τηγάνισμα).
Τις τοποθετούμε σε μια μπασίνα και εκεί μέσα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
Με κουτάλι ή με το χέρι (καλύτερα να φοράμε γάντι) ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε έναν ομοιογενή χυλό ,όχι υδαρή.
Σε τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε προσεκτικά με το κουτάλι ποσότητες από τον χυλό μας.
Κατεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία (στο 7-8) και τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές μέχρι να αποκτήσουν μια τραγανή κρούστα.
Τους απολαμβάνετε σκέτους ,με τζατζίκι ή με κάποιο τυρί σε αλειφωτή μορφή ,όπως Τσαντιλωτή Μυκόνου ή Κατίκι Δομοκού.