Το σαντουιτς παγωτό με brownies είναι η γλυκιά συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Αφού λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι και αναμειγνύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε μια λαμαρίνα φούρνου ή ταψί ορθογώνιο απλώνουμε λαδόκολλα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μας.
Απλώνουμε με σπάτουλα προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15-20 λεπτά(πρέπει να έχει φουσκώσει ελαφρά και η επιφάνεια να φαίνεται στεγνή).
Αφήνουμε να κρυώσει καλά (για 1 ώρα σίγουρα).
Βγάζουμε προσεκτικά με τη λαδόκολλα το μπράουνι από το ταψί και το κόβουμε στη μέση για να δημιουργηθούν δύο μικρότερα ορθογώνια.
Κόβουμε μεμβράνη και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα μικρότερο ταψί (που να χωράει τα κομμένα κομμάτια).
Πάνω στη μεμβράνη βάζουμε το ένα κομμάτι ,απλώνουμε από πάνω παγωτό της αρεσκείας μας-το οποίο έχουμε αφήσει να μαλακώσει για να απλώνεται πιο εύκολα-,ισιώνουμε την επιφάνειά του με μαρίζ και τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι μπράουνι.
Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε μικρά σαντουιτσάκια ,τα οποία καλύπτουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές με μεμβράνη και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.
Ingredients
Directions
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Αφού λιώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά ανακατεύοντας καλά κάθε φορά.
Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι και αναμειγνύουμε με σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Σε μια λαμαρίνα φούρνου ή ταψί ορθογώνιο απλώνουμε λαδόκολλα και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα μας.
Απλώνουμε με σπάτουλα προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 15-20 λεπτά(πρέπει να έχει φουσκώσει ελαφρά και η επιφάνεια να φαίνεται στεγνή).
Αφήνουμε να κρυώσει καλά (για 1 ώρα σίγουρα).
Βγάζουμε προσεκτικά με τη λαδόκολλα το μπράουνι από το ταψί και το κόβουμε στη μέση για να δημιουργηθούν δύο μικρότερα ορθογώνια.
Κόβουμε μεμβράνη και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα από ένα μικρότερο ταψί (που να χωράει τα κομμένα κομμάτια).
Πάνω στη μεμβράνη βάζουμε το ένα κομμάτι ,απλώνουμε από πάνω παγωτό της αρεσκείας μας-το οποίο έχουμε αφήσει να μαλακώσει για να απλώνεται πιο εύκολα-,ισιώνουμε την επιφάνειά του με μαρίζ και τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι μπράουνι.
Καλύπτουμε καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε μικρά σαντουιτσάκια ,τα οποία καλύπτουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές με μεμβράνη και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη.