loader image

Τάρτα πατάτας

Κατηγορία: Ζύμες, Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Τάρτα πατάτας

Δοκιμάστε την απολαυστική και απλή συνταγή τάρτα πατάτας με ελαιόλαδο και γραβιέρα. Ιδανική επιλογή για συνοδευτικό πιάτο. Εύκολη προετοιμασία, υπέροχη γεύση!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Δοκιμάστε την απολαυστική και απλή συνταγή τάρτα πατάτας με ελαιόλαδο και γραβιέρα. Ιδανική επιλογή για συνοδευτικό πιάτο. Εύκολη προετοιμασία, υπέροχη γεύση!

Yields1 Serving
Υλικά:
 400 γρ. πατάτες τριμμένες
 200 γρ. νερό
 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
 50 ml ελαιόλαδο
 Αλάτι, πιπέρι
 Θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

2

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους στρωμένο με λαδόκολλα φροντίζοντας να έχει ομοιόμορφο πάχος.

3

Πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο και γραβιέρα την επιφάνεια.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσή η επιφάνεια.

Ingredients

Υλικά:
 400 γρ. πατάτες τριμμένες
 200 γρ. νερό
 60 γρ. γραβιέρα τριμμένη
 50 ml ελαιόλαδο
 Αλάτι, πιπέρι
 Θυμάρι (προαιρετικά)

Directions

Εκτέλεση:
1

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

2

Τα απλώνουμε σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους στρωμένο με λαδόκολλα φροντίζοντας να έχει ομοιόμορφο πάχος.

3

Πασπαλίζουμε με έξτρα ελαιόλαδο και γραβιέρα την επιφάνεια.

4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσή η επιφάνεια.

Τάρτα πατάτας

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!