loader image

Κρέπες με φρούτα

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Κρέπες με φρούτα

Ειλικρινά… έχετε δει πιο όμορφες κρέπες; Εγγυόμαστε πως είναι το ίδιο γευστικές! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Ειλικρινά… έχετε δει πιο όμορφες κρέπες; Εγγυόμαστε πως είναι το ίδιο γευστικές! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα!

Yields1 Serving
Υλικά (18-20 κρέπες):
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μπανάνα ώριμη
 8 φράουλες μεγάλες ώριμες
 2 αυγά
 1 βανίλια
 240 ml γάλα (1 κούπα, μπορεί και λίγο παραπάνω αν βγει σφιχτό το μείγμα)
 1 κ.σ ζάχαρη ή μέλι
 Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
 Πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
Εκτέλεση:
1

Στο μούλτι ή με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη μπανάνα με τις φράουλες μέχρι να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή.

2

Αδειάζουμε τον πολτό μας σε μια γαβάθα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα (αυγοδάρτη).

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε το γάλα με τη βανίλια.

4

Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι, λίγο λίγο ,ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να μην έχουμε σβόλους.

5

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό μας.

6

Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει γυρίζουμε προσεκτικά την κρέπα και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό.

7

Γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, με φράουλες ,με τριμμένα γεμιστά μπισκότα με γέμιση φράουλας ή με ό,τι άλλο λαχταρά η ψυχή μας.

8

Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε είτε να βάλουμε στο μπλέντερ 1 βρασμένο παντζάρι (μαζί με τα φρούτα) είτε 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής .

Είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να φάνε τα παιδιά φρούτα!

Ingredients

Υλικά (18-20 κρέπες):
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μπανάνα ώριμη
 8 φράουλες μεγάλες ώριμες
 2 αυγά
 1 βανίλια
 240 ml γάλα (1 κούπα, μπορεί και λίγο παραπάνω αν βγει σφιχτό το μείγμα)
 1 κ.σ ζάχαρη ή μέλι
 Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
 Πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση

Directions

Εκτέλεση:
1

Στο μούλτι ή με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη μπανάνα με τις φράουλες μέχρι να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή.

2

Αδειάζουμε τον πολτό μας σε μια γαβάθα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα (αυγοδάρτη).

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε το γάλα με τη βανίλια.

4

Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι, λίγο λίγο ,ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να μην έχουμε σβόλους.

5

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό μας.

6

Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει γυρίζουμε προσεκτικά την κρέπα και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό.

7

Γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, με φράουλες ,με τριμμένα γεμιστά μπισκότα με γέμιση φράουλας ή με ό,τι άλλο λαχταρά η ψυχή μας.

8

Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε είτε να βάλουμε στο μπλέντερ 1 βρασμένο παντζάρι (μαζί με τα φρούτα) είτε 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής .

Είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να φάνε τα παιδιά φρούτα!

Κρέπες με φρούτα

Σχετικές Συνταγές:

Τσουρέκια ΠασχαλινάBy Μύλοι ΚομοτηνήςΣπιτικό τσουρέκι με αλεύρι... Για όλες τις χρήσεις; Όλα μπορούν να γίνουν με το Αλεύρι για όλες τις χρήσεις των Μύλων Κομοτηνής! Ευχαριστούμε πολύ το Άρωμα Κουζίνας και το Blife για την υπέροχη συνταγή για τσουρέκι που μας έδωσαν!
Κουλουράκια με άρωμα τσουρεκιούBy Χριστίνα ΤσετινέΑν δεν το έχετε καταλάβει… είμαστε φαν του τσουρεκιού! Γι' αυτό σας προτείνουμε να δοκιμάσετε αυτά τα κουλουράκια της Χριστίνας, με άρωμα τσουρεκιού!
Tres Leches καρναβαλικόBy Χριστίνα ΤσετινέΉρθες πάλι τρελό καρναβάλι, και γιατί μαζί με εμάς να μην "ντύσουμε" καρναβαλικά και τα γλυκά μας; Δοκιμάστε τη συνταγή για καρναβαλικό Tres Leches από την Χριστίνα Τσετινέ!