loader image

Κρέπες με φρούτα

Κατηγορία: Γλυκά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Κρέπες με φρούτα

Ειλικρινά… έχετε δει πιο όμορφες κρέπες; Εγγυόμαστε πως είναι το ίδιο γευστικές! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Ειλικρινά… έχετε δει πιο όμορφες κρέπες; Εγγυόμαστε πως είναι το ίδιο γευστικές! Δείτε τη συνταγή από τη Χριστίνα!

Yields1 Serving
Υλικά (18-20 κρέπες):
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μπανάνα ώριμη
 8 φράουλες μεγάλες ώριμες
 2 αυγά
 1 βανίλια
 240 ml γάλα (1 κούπα, μπορεί και λίγο παραπάνω αν βγει σφιχτό το μείγμα)
 1 κ.σ ζάχαρη ή μέλι
 Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
 Πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση
Εκτέλεση:
1

Στο μούλτι ή με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη μπανάνα με τις φράουλες μέχρι να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή.

2

Αδειάζουμε τον πολτό μας σε μια γαβάθα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα (αυγοδάρτη).

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε το γάλα με τη βανίλια.

4

Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι, λίγο λίγο ,ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να μην έχουμε σβόλους.

5

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό μας.

6

Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει γυρίζουμε προσεκτικά την κρέπα και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό.

7

Γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, με φράουλες ,με τριμμένα γεμιστά μπισκότα με γέμιση φράουλας ή με ό,τι άλλο λαχταρά η ψυχή μας.

8

Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε είτε να βάλουμε στο μπλέντερ 1 βρασμένο παντζάρι (μαζί με τα φρούτα) είτε 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής .

Είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να φάνε τα παιδιά φρούτα!

Ingredients

Υλικά (18-20 κρέπες):
 130 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 1 μπανάνα ώριμη
 8 φράουλες μεγάλες ώριμες
 2 αυγά
 1 βανίλια
 240 ml γάλα (1 κούπα, μπορεί και λίγο παραπάνω αν βγει σφιχτό το μείγμα)
 1 κ.σ ζάχαρη ή μέλι
 Λίγο βούτυρο για το τηγάνι
 Πραλίνα φουντουκιού για τη γέμιση

Directions

Εκτέλεση:
1

Στο μούλτι ή με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη μπανάνα με τις φράουλες μέχρι να αποκτήσουν μια βελούδινη υφή.

2

Αδειάζουμε τον πολτό μας σε μια γαβάθα, ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη ή το μέλι και ανακατεύουμε με σύρμα (αυγοδάρτη).

3

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα ρίχνουμε το γάλα με τη βανίλια.

4

Τέλος, προσθέτουμε και το αλεύρι, λίγο λίγο ,ανακατεύοντας καλά με το σύρμα για να μην έχουμε σβόλους.

5

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί το αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε μια κουτάλα από τον χυλό μας.

6

Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει γυρίζουμε προσεκτικά την κρέπα και από την άλλη πλευρά και αφήνουμε για περίπου 1 λεπτό.

7

Γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού, με φράουλες ,με τριμμένα γεμιστά μπισκότα με γέμιση φράουλας ή με ό,τι άλλο λαχταρά η ψυχή μας.

8

Αν θέλουμε πιο έντονο χρώμα μπορούμε είτε να βάλουμε στο μπλέντερ 1 βρασμένο παντζάρι (μαζί με τα φρούτα) είτε 1 σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής .

Είναι ένας εύκολος και νόστιμος τρόπος για να φάνε τα παιδιά φρούτα!

Κρέπες με φρούτα

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!