Θρεπτική και πεντανόστιμη! Δείτε τη συνταγή για χορτόπιτα με χυλό από την Χριστίνα Τσετινε!

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις τα χόρτα μας προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Όταν μαραθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε τον άνηθο και αν θέλουμε χοντροκομμένη φέτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).
Στο χυλό μας προσθέτουμε τα χορταρικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν .
Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα μας προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Ρίχνουμε στην επιφάνειά του ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C για άλλα 30-40 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.
Ingredients
Directions
Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις τα χόρτα μας προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Όταν μαραθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε τον άνηθο και αν θέλουμε χοντροκομμένη φέτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).
Στο χυλό μας προσθέτουμε τα χορταρικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν .
Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα μας προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Ρίχνουμε στην επιφάνειά του ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C για άλλα 30-40 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.