loader image

Χορτόπιτα με χυλό

Κατηγορία: Ζύμες, Πίτες

Αρχική   /    Recipes   /    Χορτόπιτα με χυλό

Θρεπτική και πεντανόστιμη! Δείτε τη συνταγή για χορτόπιτα με χυλό από την Χριστίνα Τσετινε!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Θρεπτική και πεντανόστιμη! Δείτε τη συνταγή για χορτόπιτα με χυλό από την Χριστίνα Τσετινε!

Yields1 Serving
Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 αυγά
 240 g γιαούρτι στραγγιστό
 100 ml νερό
 400- 500 ανάμεικτα χόρτα (εγώ έβαλα σπανάκι, αντίδια και παπαρουνόχορτο)
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 άνηθο ψιλοκομμένο
 φέτα κατά βούληση
 ελαιόλαδο
 αλάτι
 πιπέρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας.

2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

3

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις τα χόρτα μας προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλατίζουμε.

4

Όταν μαραθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε τον άνηθο και αν θέλουμε χοντροκομμένη φέτα.

5

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.

6

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).

7

Στο χυλό μας προσθέτουμε τα χορταρικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν .

8

Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα μας προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

9

Ρίχνουμε στην επιφάνειά του ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C για άλλα 30-40 λεπτά.

10

Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.

Ingredients

Υλικά:
 300 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 αυγά
 240 g γιαούρτι στραγγιστό
 100 ml νερό
 400- 500 ανάμεικτα χόρτα (εγώ έβαλα σπανάκι, αντίδια και παπαρουνόχορτο)
 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
 άνηθο ψιλοκομμένο
 φέτα κατά βούληση
 ελαιόλαδο
 αλάτι
 πιπέρι (προαιρετικά)

Directions

Εκτέλεση:
1

Πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα μας.

2

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.

3

Στη συνέχεια ρίχνουμε σε δόσεις τα χόρτα μας προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αλατίζουμε.

4

Όταν μαραθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε τον άνηθο και αν θέλουμε χοντροκομμένη φέτα.

5

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το νερό και το αλάτι και ανακατεύουμε με αυγοδάρτη.

6

Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί όλο (προκύπτει μια ζύμη που κολλάει ,μη βάλετε παραπάνω αλεύρι).

7

Στο χυλό μας προσθέτουμε τα χορταρικά μας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν .

8

Λαδώνουμε ένα ταψάκι μεσαίου μεγέθους και απλώνουμε το μείγμα μας προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

9

Ρίχνουμε στην επιφάνειά του ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για τα πρώτα 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180ο C για άλλα 30-40 λεπτά.

10

Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά την κόβουμε σε κομμάτια.

Χορτόπιτα με χυλό

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!