loader image

Θρακιώτικες λαλαγγίτες

Κατηγορία: Εορταστικά, Ζύμες

Αρχική   /    Recipes   /    Θρακιώτικες λαλαγγίτες

Το μεράκι δε λείπει ποτέ από την παράδοση! Η Χριστίνα Τσετινέ σας έχει ετοιμάσει μια τοπική συνταγή για τις πιο λαχταριστές θρακιώτικες λαλαγγίτες!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Το μεράκι δε λείπει ποτέ από την παράδοση! Η Χριστίνα Τσετινέ σας έχει ετοιμάσει μια τοπική συνταγή για τις πιο λαχταριστές θρακιώτικες λαλαγγίτες!

Yields1 Serving
Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 550 g νερό χλιαρό
 1 κουταλάκι αλάτι
 4 g μαγιά σε σκόνη
 1 αυγό
Εκτέλεση:
1

Λιώνουμε σε βαθύ μπολ τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό

2

Ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι και το υπόλοιπο χλιαρό νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη

3

Αυτό γίνεται μέχρι το μείγμα να θυμίζει χυλό για λουκουμάδες

4

Χτυπάμε το αυγό ελαφρώς με το πιρούνι και το προσθέτουμε στο χυλό

5

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει ο χυλός (για άμεσα αποτελέσματα θερμαίνουμε το φούρνο στους 50 Βαθμούς και βάζουμε μέσα το μπολ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το μείγμα μας)

6

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο αν δε θέλετε τόσο έντονη γεύση), το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε με κουτάλα το μείγμα μας μέσα

7

Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία, αφήνουμε για κοντά ένα λεπτό και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά

8

Τοποθετούμε τις λαλαγγίτες(που μοιάζουν με pancakes) σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια, με πραλίνα φουντουκιού, με ζάχαρη ή με κάποιον αλμυρό συνδυασμό!

9

Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα μπορούμε να τις κάνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (όπως κάνουμε τα pancakes)

10

Βγαίνει πιο στεγνό αποτέλεσμα αλλά εξίσου νόστιμο

11

Μια υπέροχη ιδέα είναι να προσθέσουμε στο χυλό (αφού έχει ξεκουραστεί και φουσκώσει) και φέτα τριμμένη και να γίνει αλμυρή λαλαγγίτα

12

Όποιον και από τους 2 τρόπους κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό!

Ingredients

Υλικά:
 500 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 550 g νερό χλιαρό
 1 κουταλάκι αλάτι
 4 g μαγιά σε σκόνη
 1 αυγό

Directions

Εκτέλεση:
1

Λιώνουμε σε βαθύ μπολ τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό

2

Ρίχνουμε το αλεύρι , το αλάτι και το υπόλοιπο χλιαρό νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη

3

Αυτό γίνεται μέχρι το μείγμα να θυμίζει χυλό για λουκουμάδες

4

Χτυπάμε το αυγό ελαφρώς με το πιρούνι και το προσθέτουμε στο χυλό

5

Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι να φουσκώσει ο χυλός (για άμεσα αποτελέσματα θερμαίνουμε το φούρνο στους 50 Βαθμούς και βάζουμε μέσα το μπολ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το μείγμα μας)

6

Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο (ή σπορέλαιο αν δε θέλετε τόσο έντονη γεύση), το αφήνουμε να κάψει και ρίχνουμε με κουτάλα το μείγμα μας μέσα

7

Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία, αφήνουμε για κοντά ένα λεπτό και γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά

8

Τοποθετούμε τις λαλαγγίτες(που μοιάζουν με pancakes) σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και καρύδια, με πραλίνα φουντουκιού, με ζάχαρη ή με κάποιον αλμυρό συνδυασμό!

9

Για πιο υγιεινό αποτέλεσμα μπορούμε να τις κάνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (όπως κάνουμε τα pancakes)

10

Βγαίνει πιο στεγνό αποτέλεσμα αλλά εξίσου νόστιμο

11

Μια υπέροχη ιδέα είναι να προσθέσουμε στο χυλό (αφού έχει ξεκουραστεί και φουσκώσει) και φέτα τριμμένη και να γίνει αλμυρή λαλαγγίτα

12

Όποιον και από τους 2 τρόπους κι αν επιλέξετε το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό!

Θρακιώτικες λαλαγγίτες

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!