loader image

Gingerbread Cookies

Αρχική   /    Recipes   /    Gingerbread Cookies

Τα Χριστούγεννα έρχονται και ήδη έχουν αρχίσει να μυρίζουν τα πρώτα gingerbread cookies! 🍪
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Τα Χριστούγεννα έρχονται και ήδη έχουν αρχίσει να μυρίζουν τα πρώτα gingerbread cookies! 🍪

Yields1 Serving
Υλικά (για τη βάση) - 24 κομμάτια:
 320 gr αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη (αν δεν θέλετε τόσο έντονη τη γεύση του τζίντζερ βάλτε 1 κ.γ.)
 1 κ.γ baking soda
 1 κ.γ κανέλα
 ½ κ.γ γαρύφαλλο
 ¼ κ.γ(στη μύτη του κουταλιού) αλάτι
 180 gr. μαργαρίνη λιωμένη
 200 gr. ζάχαρη
 1 αυγό
 1 κ.σ νερό
 70 ml πετιμέζι
Υλικά για το γλάσο με το ασπράδι (Royal Icing):
 80 gr ασπάδια αυγού παστεριωμένα (πωλούνται συσκευασμένα στα μάρκετ)
 1 βανίλια
 600 gr. άχνη
 Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα , το γαρύφαλλο και το αλάτι.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη λιωμένη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

4

Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα και, αφού ενσωματωθεί στο μείγμα , το νερό και το πετιμέζι.

5

Σταματάμε το μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το πετιμέζι.

6

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

7

Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας ,ανοίγουμε τη ζύμη μας με πλάστη και με ειδικά κουπάτ δίνουμε τα σχήματα που θέλουμε στα μπισκότα μας.

8

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

9

Αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε τα απολαμβάνουμε σκέτα αλλιώς κάνουμε γλάσο της αρεσκείας μας (με άχνη και νερό ή με ασπράδια αυγού και άχνη) και τα στολίζουμε.

Εκτέλεση για το γλάσο:
10

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα(χρειάζεται λίγη υπομονή).

11

Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγη λίγη την άχνη.

12

Μόλις την πάρει όλη δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.

13

Χωρίζουμε το γλάσο μας σε μπολάκια και τα χρωματίζουμε με διαφορετικό χρώμα.

14

Τοποθετούμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.

Ingredients

Υλικά (για τη βάση) - 24 κομμάτια:
 320 gr αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 2 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη (αν δεν θέλετε τόσο έντονη τη γεύση του τζίντζερ βάλτε 1 κ.γ.)
 1 κ.γ baking soda
 1 κ.γ κανέλα
 ½ κ.γ γαρύφαλλο
 ¼ κ.γ(στη μύτη του κουταλιού) αλάτι
 180 gr. μαργαρίνη λιωμένη
 200 gr. ζάχαρη
 1 αυγό
 1 κ.σ νερό
 70 ml πετιμέζι
Υλικά για το γλάσο με το ασπράδι (Royal Icing):
 80 gr ασπάδια αυγού παστεριωμένα (πωλούνται συσκευασμένα στα μάρκετ)
 1 βανίλια
 600 gr. άχνη
 Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Directions

Εκτέλεση:
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C.

2

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, τη σόδα, την κανέλα , το γαρύφαλλο και το αλάτι.

3

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τη λιωμένη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

4

Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα και, αφού ενσωματωθεί στο μείγμα , το νερό και το πετιμέζι.

5

Σταματάμε το μίξερ και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το πετιμέζι.

6

Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

7

Αλευρώνουμε τον πάγκο της κουζίνας ,ανοίγουμε τη ζύμη μας με πλάστη και με ειδικά κουπάτ δίνουμε τα σχήματα που θέλουμε στα μπισκότα μας.

8

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα που έχουμε στρώσει σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

9

Αφήνουμε να κρυώσουν και αν θέλουμε τα απολαμβάνουμε σκέτα αλλιώς κάνουμε γλάσο της αρεσκείας μας (με άχνη και νερό ή με ασπράδια αυγού και άχνη) και τα στολίζουμε.

Εκτέλεση για το γλάσο:
10

Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα(χρειάζεται λίγη υπομονή).

11

Ρίχνουμε τη βανίλια και λίγη λίγη την άχνη.

12

Μόλις την πάρει όλη δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.

13

Χωρίζουμε το γλάσο μας σε μπολάκια και τα χρωματίζουμε με διαφορετικό χρώμα.

14

Τοποθετούμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και διακοσμούμε τα μπισκότα μας.

Gingerbread Cookies

Σχετικές Συνταγές:

Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!