loader image

Κουραμπιέδες με καρύδι

Κατηγορία: Εορταστικά, Γλυκά

Αρχική   /    Recipes   /    Κουραμπιέδες με καρύδι

Η Χριστίνα Τσετινέ, με τη συνταγή της για τους πιο αχνιστούς κουραμπιέδες με καρύδι, θα βάλει ακόμα και τους λάτρεις του μελομακάρονου σε δίλημμα.
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory,

Η Χριστίνα Τσετινέ, με τη συνταγή της για τους πιο αχνιστούς κουραμπιέδες με καρύδι, θα βάλει ακόμα και τους λάτρεις του μελομακάρονου σε δίλημμα.

Yields1 Serving
Υλικά:
 420 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κρόκοι αυγών
 80 g ζάχαρη άχνη
 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
 100 g καρύδια χοντροκομμένα
Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν

2

Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν

3

Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το baking και τα καρύδια και χτυπάμε για πολύ λίγο, μέχρι να δέσει η ζύμη

4

Με το χέρι μας κάνουμε μπαλάκια (το πόσο μικρά ή μεγάλα εξαρτάται από το γούστο μας. Εμένα μου αρέσουν οι μπουκίτσες)

5

Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου (δε θέλουμε να πάρουν χρώμα)

7

Με το που τους βγάλουμε πασπαλίζουμε με άχνη(πρώτη φάση) και μετά ξαναπασπαλίζουμε

Ingredients

Υλικά:
 420 g αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 250 g βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
 2 κρόκοι αυγών
 80 g ζάχαρη άχνη
 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
 100 g καρύδια χοντροκομμένα

Directions

Εκτέλεση:
1

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν

2

Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν

3

Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το baking και τα καρύδια και χτυπάμε για πολύ λίγο, μέχρι να δέσει η ζύμη

4

Με το χέρι μας κάνουμε μπαλάκια (το πόσο μικρά ή μεγάλα εξαρτάται από το γούστο μας. Εμένα μου αρέσουν οι μπουκίτσες)

5

Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους

6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου (δε θέλουμε να πάρουν χρώμα)

7

Με το που τους βγάλουμε πασπαλίζουμε με άχνη(πρώτη φάση) και μετά ξαναπασπαλίζουμε

Κουραμπιέδες με καρύδι

Σχετικές Συνταγές:

Κουλουράκια της ΛαμπρήςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα κουλουράκια της Λαμπρής από Μύλους Κομοτηνής, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από την Χριστίνα Τσετινέ!🐣 Η τραγανή υφή, το πλούσιο άρωμα βουτύρου και τo ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού συνθέτουν ένα κουλούρι που λιώνει στο στόμα. 🐰🌷
Αφράτα μίνι τσουρεκάκιαBy Χριστίνα ΤσετινέΘέλεις αφράτα, μυρωδάτα, μίνι τσουρεκάκια; Φτιάξε τα δικά σου με αυτή την εύκολη συνταγή από την Χριστίνα Τσετινέ!
Μπισκότα Αγίου ΒαλεντίνουBy Χριστίνα Τσετινέ❤️🍪Η αγάπη είναι γλυκιά, όπως και αυτά τα νόστιμα μπισκότα με καρδιές που έφτιαξε η Χριστίνα Τσετινέ για τον Άγιο Βαλεντίνο. Δείτε τη συνταγή!