loader image

Ψωμί Μαργαρίτα

Κατηγορία: Νηστίσιμα, Ζύμες, Ψωμί

Αρχική   /    Recipes   /    Ψωμί Μαργαρίτα

Το ψωμί δε λείπει ποτέ από το τραπέζι. Έχετε δοκιμάσει, όμως, να φτιάξετε ψωμί μαργαρίτα; Η Χριστίνα Τσετινέ σας έχει την κατάλληλη συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί & μεγάλοι!
AuthorΧριστίνα ΤσετινέCategory, ,

Το ψωμί δε λείπει ποτέ από το τραπέζι. Έχετε δοκιμάσει, όμως, να φτιάξετε ψωμί μαργαρίτα; Η Χριστίνα Τσετινέ σας έχει την κατάλληλη συνταγή, που θα λατρέψουν μικροί & μεγάλοι!

Yields1 Serving
Υλικά:
 1 kg αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 500 ml χλιαρό νερό
 25 g μαγιά νωπή
 1 κουταλιά της σούπας μέλι
 1 κουταλάκι αλάτι
 50 g αραβοσιτέλαιο + έξτρα για επάλειψη
 Σουσάμι
Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με 100 ml χλιαρό νερό

2

Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά

3

Προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι αν φτιάξουμε ένα χυλό

4

Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά για να φουσκώσει η μαγιά

5

Διαλύουμε 1 κουταλιά μέλι σε 400 γρ. χλιαρό νερό

6

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα 900 γρ. αλεύρι ,ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι, το μέλι με το νερό, το αραβοσιτέλαιο και τη φουσκωμένη μαγιά

7

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο (αν δεν έχετε μίξερ μπορείτε αυτή τη διαδικασία να την κάνετε με τα χέρια)

8

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο

9

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ. περίπου (καλό είναι να τα ζυγίσουμε για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα)

10

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρόγγυλο ταψί και βάζουμε τις μπάλες ζύμης περιμετρικά και στο κέντρο, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους

11

Όση ζύμη περισσέψει τη βάζουμε σε αντικολλητικά ατομικά φορμάκια

12

Αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο την επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με σουσάμι

13

Βάζουμε το ταψί μας σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά ( αν δεν έχουμε ζέστη, μπορούμε να ανάψουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς για 15 λεπτά και όταν τον σβήσουμε να βάλουμε μέσα το ταψί για να φουσκώσουν οι μπάλες)

14

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει

Ingredients

Υλικά:
 1 kg αλεύρι Γ.Ο.Χ. Κομοτηνής
 500 ml χλιαρό νερό
 25 g μαγιά νωπή
 1 κουταλιά της σούπας μέλι
 1 κουταλάκι αλάτι
 50 g αραβοσιτέλαιο + έξτρα για επάλειψη
 Σουσάμι

Directions

Εκτέλεση:
1

Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιά μαζί με 100 ml χλιαρό νερό

2

Ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να διαλυθεί η μαγιά

3

Προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι αν φτιάξουμε ένα χυλό

4

Κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά για να φουσκώσει η μαγιά

5

Διαλύουμε 1 κουταλιά μέλι σε 400 γρ. χλιαρό νερό

6

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα 900 γρ. αλεύρι ,ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το αλάτι, το μέλι με το νερό, το αραβοσιτέλαιο και τη φουσκωμένη μαγιά

7

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με τον γάντζο (αν δεν έχετε μίξερ μπορείτε αυτή τη διαδικασία να την κάνετε με τα χέρια)

8

Η ζύμη είναι έτοιμη όταν τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο

9

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ. περίπου (καλό είναι να τα ζυγίσουμε για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα)

10

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα στρόγγυλο ταψί και βάζουμε τις μπάλες ζύμης περιμετρικά και στο κέντρο, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους

11

Όση ζύμη περισσέψει τη βάζουμε σε αντικολλητικά ατομικά φορμάκια

12

Αλείφουμε με αραβοσιτέλαιο την επιφάνειά τους και πασπαλίζουμε με σουσάμι

13

Βάζουμε το ταψί μας σε ζεστό περιβάλλον για 30 λεπτά ( αν δεν έχουμε ζέστη, μπορούμε να ανάψουμε το φούρνο στους 50 βαθμούς για 15 λεπτά και όταν τον σβήσουμε να βάλουμε μέσα το ταψί για να φουσκώσουν οι μπάλες)

14

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 30 - 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει

Ψωμί Μαργαρίτα

Σχετικές Συνταγές:

Hot Cross Buns με κομματάκια σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΤα βρετανικά πασχαλινά ψωμάκια - ένα βρετανικό για τους άγγλους έθιμο, όπως το τσουρέκι για τους έλληνες. Τα ψωμάκια αυτά κρύβουν πίσω τους πολλή παράδοση, πολλές προκαταλήψεις και ακόμη πιο πολλή γεύση!
Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασίBy Χριστίνα ΤσετινέΜια ανάσα πριν το Πάσχα.. και πριν τα πασχαλινά κουλούρια! Δοκιμάστε τη συνταγή από τη Χριστίνα Τσετινέ για πασχαλινά νηστήσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί!
Cupcakes brownies με κρέμα σοκολάταςBy Χριστίνα ΤσετινέΟ έρωτας περνάει από το στομάχι... και αυτά τα cupcakes είναι το καλύτερο επιδόρπιο για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου! ❤